Nosta hienonnettu sipuli ja valkosipuli mikrokulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä runsas minuutti. Anna jäähtyä.
Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia, jotta ne eivät syty niin helposti palamaan grillissä.
Sekoita ruiskorppujauhot ja kermaviili kulhossa, lisää mausteet ja anna turvota hetken aikaa. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha, muna ja jäähtynyt sipuliseos ja sekoita puuharukalla tasaiseksi murekemassaksi.
Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin n. 15 cm pituisia ja n. 3 cm paksuisia vartaita tikkujen ympärille. Aseta ne leivinpaperille uunipellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan.
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15- 20 min. Grillikautena voit valmistaa grillissä.
Tarjoile juuri keitettyjen ohra- tai riisisuurimoiden ja raikkaan salaatin kanssa sekä minttuhyytelön tai puolukkasurvoksen kanssa.
VINKKI: Samalla ohjeella voi tehdä ison lihamurekkeen uunipellille. Muotoile koko taikina kostutetuin käsin n. 10 x 20 cm:n kokoiseksi ja n. 4 cm:n korkuiseksi murekkeeksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua