Ainekset 1 iso piirakkavuoallinen (n. Ø 30 cm), noin 8 annosta

Pohja:
Täyte:
1
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
tai kokonaisia ohrasuurimoita (n. 3 ½ dl kypsänä)
7
dl
vettä
1
rkl
häränlihafondia
n. 300
g
lampaan- tai karitsanjauhelihaa
1
sipuli
3-4
valkosipulinkynttä
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
soijakastiketta
10
g
tuoretta paksulehtistä minttua
2
porkkanaa
200
g
vuohenjuustoa
2
munaa
3
dl
kermaa

Ohje

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina isommaksi tai taputtele taikina vähintään 4 cm korkean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  2. Keitä suurimot kypsäksi kiehuvassa lihaliemessä n. 20-30 min.
  3. Paista jauheliha kuumalla pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, lisää ne pannulle paistumaan. Mausta seos mustapippurilla, soijalla ja hienoksi leikatulla mintulla.
  4. Sekoita suurimot jauhelihaseoksen joukkoon ja levitä täyte piirakkapohjalle. Ota porkkanasta pitkiä ohuita suikaleita kuorimaveitsellä, rullaa suikaleet kierteiksi piirakan päälle pystyyn. Leikkaa vuohenjuustosta n. 1 cm paksuja viipaleita ja asettele ne piirakan päälle porkkanarullien väliin. Sekoita munien rakenne rikki pikku kipossa ja sekoita kerma joukkoon, kaada seos täytteen päälle.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 35–45 minuuttia. Tarjoile kuumana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.