Haettu sivustolta 22.11.2024
Lempeän makuinen hyydytetty kakku valmistuu näppärästi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Voit käyttää valmista päärynäsosetta tai soseuttaa säilykepäärynöitä. Herkullisen rouheinen pohja valmistuu Myllyn Paras Mysli Hasselpähkinästä.
Ainekset 10-12 annosta
Pohja
75-100
g
voita tai margariinia
Täyte
12
liivatelehteä
2
l
vettä
5
dl
kuohukermaa
200-300
g
maustamatonta tuorejuustoa
5
dl
päärynäsosetta
400
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
tl
vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
½-1
dl
sokeria
½
dl
vettä
Pinnalle
1
päärynä
1
dl
kinuskikastiketta
Ohje
- Sulata voi tai margariini ja sekoita joukkoon Mysli Hasselpähkinä.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voit käyttää myös muun mallista kuin pyöreää vuokaa.
- Painele voi-mysliseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet limittäin likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, päärynäsose, karamellisoitu kondensoitu maito, vaniljasokeri tai vaniljajauhe ja sokeri. Tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja purista joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi.
- Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi ja laita se päärynän muotoon kakun päälle.
- Valuta pinnalle kinuskikastiketta.
- Tarjoa!
Resepti:
Hellapoliisi
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua