Ainekset 10 annosta

250
g
voita (tai maidotonta margariinia)
dl
fariinisokeria
600
g
päärynöitä (tai omenoita)
Tarjoiluun:
4
dl
kuohukermaa*
3
tl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa (vetoisuus ainakin 1,5 l).
  2. Lisää fariinisokeri. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Lusikoi muutama ruokalusikallinen voi-sokeriseosta kakkuvuoan pohjalle. Levitä sudilla. Vuokaa ei tarvitse muutoin voidella tai vuorata – kakku irtoaa kyllä.
  4. Sekoita lopun voi-sokeriseoksen joukkoon kaurahiutaleet.
  5. Kuori päärynät. Leikkaa päärynöistä siivuja/paloja.
  6. Aseta isoimmat, koko päärynän kokoiset siivut vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet kauraseoksesta.
  7. Laita loput päärynäpalat välikerrokseen ja peitä jäljellä olevalla kauraseoksella. Painele jokainen kerros tiiviiksi.
  8. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
  9. Anna kakun seistä noin vartin verran vuoassa. Aseta päälle tarjoilulautanen ja kumoa kakku keikauttamalla sen päälle.
  10. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja tarjoile lisukkeena.
  11. Koristele pinta kaurahiutaleilla juuri ennen tarjoilua.
Resepti:
Kinuskikissa

* Näin teet tarjoilusta maidottoman

Maidottoman lisukkeen voit loihtia kaura/soijapohjaisesta vispistä (usein valmiiksi makeutettuja) tai vegaaniseen ruokavalioon soveltuvasta vaniljakastikkeesta tai -jäätelöstä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.