Kinuskikissa suunnitteli tämän herkullisen reseptin.

Voit käyttää paistamiseen myös voideltua muffinssipeltiä tai teräsvuokia. Myös paperiset muffinssi- tai leivosvuoat käyvät. Piiraset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun omenatäytteestä on ehtinyt imeytyä makua myös pohjaan. 

Ainekset 15 annosta

Pohja:
Täyte:
500
g
happamia omenoita
¾
dl
fariini- tai ruokosokeria
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja

Ohje

  1. Sulata taikina ja kauli se jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (noin 2 mm). Ota levystä ympyröitä nurinpäin käännetyllä lautasella tai kupilla. Nosta taikinaympyrät alumiinisten vuokien pohjalle.
  2. Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan omenakuutiot, fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Keitä, kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia).
  3. Yhdistä sitruunamehu ja perunajauhot. Lisää omenatäytteen joukkoon. Laita nokare omenatäytettä vuokien pohjalle. Kääntele taikinan reunat päälle.
  4. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.