Kinuskikissa suunnitteli tämän herkullisen reseptin.
Voit käyttää paistamiseen myös voideltua muffinssipeltiä tai teräsvuokia. Myös paperiset muffinssi- tai leivosvuoat käyvät. Piiraset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun omenatäytteestä on ehtinyt imeytyä makua myös pohjaan.
Sulata taikina ja kauli se jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (noin 2 mm). Ota levystä ympyröitä nurinpäin käännetyllä lautasella tai kupilla. Nosta taikinaympyrät alumiinisten vuokien pohjalle.
Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan omenakuutiot, fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Keitä, kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia).
Yhdistä sitruunamehu ja perunajauhot. Lisää omenatäytteen joukkoon. Laita nokare omenatäytettä vuokien pohjalle. Kääntele taikinan reunat päälle.
Kuulostaa herkulliselta. Täytyy kokeilla, kun omenoita on nyt niin paljon. Teen kyllä itse taikinan, kun pitää tehdä gluteenittomana nämä omenapiirakat.