Kätevimmin ohukaiset syntyvät valmiista Lettu- ja vohvelijauhoista, eikä lisäksi tarvita kuin vettä.
Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan, esim. kookosmaitoa tai mansikkamehua.
Riitta Uosukainen, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat Ohukaisia sienillä tai valkosuklaalla Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.
Ainekset noin 25-30 pientä tai 7 isoa ohukaista annosta
Ohje
JOS TEET TAIKINAN VALMIISTA JAUHOSEOKSESTA:
-
Vispaa Lettu- ja vohvelijauhot veteen tasaiseksi taikinaksi. Paista miedohkolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla.
JOS TEET TAIKINAN ITSE:
-
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.
SIENI-FETATÄYTE:
-
Täytettä varten paista pannulla hienonnettu sipuli ja sienet. Mausta valkopippurilla. Ota pois liedeltä, lisää paprika, juusto ja suolainen yrttirahka sekä persiljasilppua. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä halutessasi rullalle. Voit paloitella rullat annospaloiksi.
VALKOSUKLAA-MARJATÄYTE:
-
Ota 1dl kermasta erilleen, kuumenna se kattilassa ja sulata suklaa varovaisesti siihen. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt suklaa-kermaseos. Laita ohukaisille marjoja ja valkosuklaarahkaa.
VINKKI: Maukkaita lettuja saat korvaamalla 1 dl:n vedestä lakka-, tyrni- tai jollakin muulla keltaisella hillolla.
Kommentteja ja keskustelua