• Tee lettutaikina niin, että lisäät siihen tyrni- tai lakkahilloa, aprikoosimarmeladia tms. keltaista hilloa tai sosetta, jolloin saat makua jo itse taikinaan.
  • Mikäli hillo tms. on hyvin makeaa, lettutaikinaan tulee siitä sokeria.
  • Tällöin letut tulee paistaa miedommalla lämmöllä, jotta ne eivät ota liian nopeasti väriä.
  • Valmista letun päälle letun makumaailmaan sopiva täyte, esim. tyrniletuille tyrnirahkaa.

Ainekset 12-16 pienehköä lettua annosta

6
dl
vettä
1
dl
tyrni- tai lakkahilloa, aprikoosimarmeladia tms. keltaista hilloa tai sosetta
TAI
2
munaa
4
dl
maitoa
½
tl
suolaa
1
dl
tyrni- tai lakkahilloa, aprikoosimarmeladia tms. keltaista hilloa tai sosetta
2
rkl
voisulaa
Täyte:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1-2
dl
maitorahkaa
1-2
dl
tyrnihilloa tai samaa hilloa tai marmeladia kuin taikinassa
(sokeria, mikäli hillo on hapanta)
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sekoita lettujauhot hyvin veteen ja vatkaa joukkoon hillo/marmeladi. Tai tee taikina itse alusta asti: riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, hillo tai marmeladi ja rasva. Riippuen hillon happamuudesta, voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.

  2. Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja hillo ja mausta sopivaksi.

  3. Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

  4. Laita täytettä kypsän ohukaisen sisään rullaten. Koristele tyrnihillolla ja kermavaahtoruusukkeilla. Maistuvia ovat myös pienet lettupannulla paistetut letut, jotka nautiskellaan laittamalla täytettä letun päälle! Kuvassa on sydänpannulla paistettuja lettusia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.