- Tee lettutaikina niin, että lisäät siihen tyrni- tai lakkahilloa, aprikoosimarmeladia tms. keltaista hilloa tai sosetta, jolloin saat makua jo itse taikinaan.
- Mikäli hillo tms. on hyvin makeaa, lettutaikinaan tulee siitä sokeria.
- Tällöin letut tulee paistaa miedommalla lämmöllä, jotta ne eivät ota liian nopeasti väriä.
- Valmista letun päälle letun makumaailmaan sopiva täyte, esim. tyrniletuille tyrnirahkaa.
Ainekset 12-16 pienehköä lettua annosta
Ohje
-
Sekoita lettujauhot hyvin veteen ja vatkaa joukkoon hillo/marmeladi. Tai tee taikina itse alusta asti: riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, hillo tai marmeladi ja rasva. Riippuen hillon happamuudesta, voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.
-
Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja hillo ja mausta sopivaksi.
-
Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
-
Laita täytettä kypsän ohukaisen sisään rullaten. Koristele tyrnihillolla ja kermavaahtoruusukkeilla. Maistuvia ovat myös pienet lettupannulla paistetut letut, jotka nautiskellaan laittamalla täytettä letun päälle! Kuvassa on sydänpannulla paistettuja lettusia.