rikottuja tai kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
dl
valkoviiniä
loraus oliiviöljyä
4-5
dl
kanalientä (kuutiokin käy)
suolaa ja pippuria
nokare voita tai kourallinen raastettua parmesaania
Ohje
Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon ohrasuurimot, pyörittele hetki. Kaada sekaan myös valkoviini ja anna haihtua. Kaada kattilaan noin 1 dl kuumaa kanalientä kerrallaan ja pienennä lämpöä.
Hämmennä aina välillä ja lisää nestettä noin desilitra kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt ohraan. Jatka näin, niin kauan kunnes ohra on kypsää, mutta ei mössöä, vaan napakkaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää juuri ennen tarjoilua joukkoon nokare voita tai parmesaania tai molempia ja tarjoile.
Rikotun suurimon kypsennykseen tällä tavoin menee noin 20–30 minuuttia, kokonaisen noin 10 minuuttia kauemmin. Kokonaisella ohrasuurimolla myös nesteen tarve on vähän enemmän.
Tein täsmälleen reseptin mukaan paikallisen myllyn lisäaineettomista kokonaisista suurimoista. Ainesten suhde reseptissä oli juuri oikea. Todella hyvää tuli, täytyy tehdä uudelleen.
Hei. Olisiko kana-, kasvis-, liha- tms. liemien sijaan jotain muuta lientä, kävisikö pelkkä vesi? En haluaisi tiivisteitä käyttää! Kiitän etukäteen! Terv. Leena
Muuten hyvä resepti mutta lientä menee lähemmäs tuplat, molemmilla rikotulla tai kokonaisella ohralla. Paistetut sienet sopii myös erinomaisesti joukkoon.