Myllyn Paras Värikäs Iso Makaroni on kolmivärinen, perinteistä sarvimakaronia isompi makaroni, joka saa hyvän makunsa tomaatista ja pinaatista. Runsaskuituinen Värikäs Iso Makaroni on kaunis ja kestävä sekä tuo samalla ruokaisuutta.
Sardelli on monien välimerellisten ruokien, kuten Nizzan ja Caesar salaattien ainesosa. Alueen englanninkielisissä ruokaohjeissa näkee käytettävän usein anchovy nimistä kalasäilykettä, joka käännösvaiheessa muuttuu vahingossa anjovikseksi, vaikka anchovy on suomeksi sardelli. Anjovis on taasen pohjoismaissa tuttu kalasäilyke, joka valmistetaan yleensä kilohailifileistä, se ei kuulu perinteisiin Välimeren alueen salaatteihin.
Tarjoile salaatti ranskalaisen viinietikkaöljykastikkeen kanssa. Voit käyttää kastikkeeseen öljyjä, joita jää tonnikala-, kapris- ja artisokkatölkkeihin (jos ne olivat öljyssä).
Ainekset 4 annosta
Ohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ’al dente’ suolla maustetussa kiehuvassa vedessä ja valuta lävikössä kylmällä vedellä huuhdellen. Puhdista pavut, keitä kypsiksi (10 min) ja valuta. Keitä munia 7–8 minuuttia, kaada vesi pois, jäähdytä kylmällä vedellä ja lohko munat.
- Pese ja kuutioi tomaatit ja kurkku tai paprikat. Pese salaatti ja irrota lehdet. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Valuta artisokat, oliivit ja kaprikset. Puolita tai pilko artisokat ja oliivit.
- Leikkaa sardellit pituussuunnassa suikaleiksi.
- Levitä salaatti ja osa lehtipersiljasta laakealle vadille. Lado päälle keitetyt makaronit, pavut, tomaatit tai paprikat, punasipuliviipaleet ja kurkut. Lisää artisokkaa ja tonnikalaa paloina, oliivin puolikkaat, kaprikset ja munalohkot. Asettele päälle sardellifileet.
- Surrauta salaatinkastikkeen ainekset keskenään korkeassa kannussa sauvasekoittimella. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoile erikseen. Siirrä kylmään.
- Koristele salaatti ennen tarjoilua lehtipersiljalla.
Kommentteja ja keskustelua