Etsitkö täydellistä jälkiruokaa juhliin? Kokeile herkullista mustikkajuustokakkua brownie-pohjalla! Tämä suussa sulava resepti yhdistää täyteläisen brownien ja raikkaan mustikkajuustokakun, luoden vastustamattoman makuelämyksen. 

Mustikka on täydellinen valinta itsenäisyyspäivän juhlaan, sillä se on aito suomalainen herkku suoraan luonnosta. Tämä sininen marja symboloi Suomen luonnon rikkauksia, tuoden itsenäisyyspäiväkakkuun ripauksen kotimaista makua ja perinteitä. Mustikkajuustokakku brownie-pohjalla onkin oiva tapa juhlistaa itsenäisyyspäivää suomalaisella twistillä!

Ainekset 8-10 annosta

Pohja
50
g
voita tai margariinia
75
g
tummaa suklaata
1
kananmuna
1
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Täyte
4
dl
mustikoita (n. 200 g)
2
dl
kuohukermaa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
sokeria
4
liivatelehteä
3
rkl
sitruunamehua
Koristeeksi
pensasmustikoita

Ohje

  1. Valmista ensin pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja laita suklaa paloina voisulan sekaan. Anna suklaan sulaa.
  3. Sekoita voi-suklaaseokseen kananmuna voimakkaasti sekoittaen.
  4. Sekoita sokeri, suola, vehnäjauhot ja kaakaojauhe erillisessä kulhossa.
  5. Lisää kuivat aineet taikinan sekaan ja sekoita huolellisesti.
  6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (noin 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  7. Kaada taikina vuokaan. Tasoita.
  8. Paista noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
  9. Valmista täyte. Laita ensin liivatelehden likoamaan kylmään veteen.
  10.  Soseuta mustikat sileäksi soseeksi.
  11.  Vaahdota kerma pehmeäksi ja lisää sekaan tuorejuusto ja sokeri. Sekoita.
  12.  Lisää mustikkasose. Voit siivilöidä soseen täytteen sekaan, jos haluat täytteestä aivan tasaista.
  13.  Purista sitruunamehu ja laita se pieneen kattilaan. Kuumenna mehu.
  14.  Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää liivatteet sitruunamehun joukkoon.
  15.  Lisää sitruunamehu-liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  16.  Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita kelmu vuoan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  17.  Koristele kakku ja siirrä se varovasti vuoasta kakkulautaselle.
Resepti:
Hannele Hyvärinen @kokitjapotit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.