Marjasadostaan tunnetun elokuun kunniaksi #Someleipurit2022 Piia Hjelt (@ihan_ite_) leipoi perinteitä kunnioittaen mehevän mustikkapiirakan. Tämä piirakka maistuu kerta toisensa jälkeen yhtä mehukkaalta ja suussa sulavalta. Piian vinkki on tarjoilla tämä mustikkapiirakka vasta seuraavan päivänä, kun maut ovat saavuttaneet huippunsa.

"Mustikkapiirakka on lasteni lemppari, joten sitä tulee tehtyä aina silloin tällöin. Onneksi minulla on ystävä, joka tykkää käydä mustikassa ja avustaa näin varastojen täydennyksessä."

Ainekset 10 annosta

Ohje

Mustikkahilloke:

  1. Mittaa mustikat kattilaan, lisää sitruunamehu ja sokeri. Keitä vajaa 10 minuuttia.
  2. Lisää perunajauho ja keitä vielä 2 minuuttia, kunnes seos kiinteytyy. Jätä jäähtymään.

Muruseos:

  1.  Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tiiviiksi massaksi.
  2. Taputtele palloksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Blondie-taikina:

  1.  Laita uuni lämpeämään 175 °C asteeseen ja valmistele vuoka.
  2.  Sulata voi mikrossa ja laita sivuun odottamaan.
  3. Vatkaa kulhossa muna, keltuainen ja sokerit käsin, kunnes seos on vaaleaa.
  4.  Sekoita mukaan sulatettu voi.
  5. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Kääntele ne sitten taikinaan.

Piirakan kokoaminen:

  1. Kaada blondie-taikina vuokaan.
  2. Lusikoi päälle mustikkahilloke ja sekoittele se taikinan pintaan lusikalla.
  3. Ota muruseospallo jääkaapista ja murustele se vuokaan päällimmäiseksi.
  4. Lisää mustikoita pinnalle.
  5.  Paista noin 25–30 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeita. Jätä blondie keskeltä hieman kosteaksi.

 

 

VINKKI: Parhaimmillaan blondiet ovat kunnolla jäähtyneinä. Voit tarjoilla ne sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Piia Hjelt

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.