Ainekset 22 kpl annosta

Pohja:
tai itse tehty murotaikina
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
Vaniljakreemitäyte:
1
dl
kuohukermaa
1 ½
rkl
vaniljakreemijauhetta
1
vaniljatanko
30
g
huoneenlämpöistä voita
Kuorrute:
75
g
voita
100
g
maitosuklaata

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne minimuffinssivuokiin. Voit myös valmistaa murotaikinan itse. Lisää tällöinkin taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.

  2. Nosta muffinssivuoat pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paina heti uunista ottamisen jälkeen keskelle kolot esimerkiksi kaulimen päällä.

  3. Yhdistä kerma ja vaniljakreemijauhe vatkaimella nopeasti sekoittaen, älä vaahdota! Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet. Lisää ne kermaseokseen yhdessä pehmeän voin kanssa. Laita täyte pieneen pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko.

  4. Täytä suklaakuppien kolot kreemillä. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

  5. Sulata voi kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes koostumus on muuttunut paksummaksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, sitä voi lämmittää varovasti uudelleen. Peitä kreemitäyte lusikallisella kuorrutetta. Nosta suklaasuukkoset jääkaappiin ja säilytä viileässä.

VINKKI: Kreemitäytettä jää jonkin verran yli, joten jos haluat tehdä suklaasuukkosia esimerkiksi kaksinkertaisen määrän, kreemiä riittää 1,5-kertainen annos.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.