Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa, paistettuja.

Kuppikakkuja on syöty Yhdysvalloissa jo 1800-luvun alusta alkaen. Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, mutta sen voi tehdä myös tummilla jauhoilla ilman vehnää ja tummalla sokerilla ja avokadoöljyllä.

Leipominen voi olla myös helppoa, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus.

Ainekset noin 8 isoa tai noin 15 - 20 keskikokoista kuppikakkua annosta

2
dl
tummaa ruokokidesokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
survottua banaania (2 pientä banaania)
2
munaa
1
dl
avokadoöljyä
1
dl
manteli-, soija- tai kauramaitoa (tai kevytkermavalmistetta)
Avokado-suklaamousse-kuorrutus:
150
g
kypsää avokadoa (1 iso tai 2 pientä)
150
g
banaania (1-2 kpl)
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
tomusokeria
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
Koristeluun:
tuoreita marjoja ja/tai nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.

  2. Valmista kuorrutusmousse. Survo kaikki aineet sauvasekoittimella mousseksi. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele heti marjoin ja/tai nonparellein. Säilytä jääkaapissa.

VINKKI: Voit tehdä saman myös Myllyn Paras Ruis- tai Ohrajauhoilla ja Kaurahiutaleilla. Katso myös Mustikka-cupcakes ja Banaani-suklaa Cup Cakes -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.