Kuumenna mustaherukat ja vesi kiehuvaksi. Soseuta ja siivilöi. Lisää vettä sen verran että soseutettua mustaherukkaa on 6 desiä.
Kaada sose ja sokeri kattilaan, kummenna kiehuvaksi sekoitellen. Lisää agaragar-jauhe hyvin sekoittaen ja keitä 2 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä 5 minuuttia ja kaada marmeladiseos kaksinkertaisella kelmulla vuorattuun vuokaan (18 x 21 cm).
Anna marmeladin jähmettyä huoneenlämmössä 1–2 vrk.
Paloittele ja pyöritä palat hienokiteisessä sokerissa juuri ennen kuin tarjoat.
Säilytä huoneenlämmössä.
Hiukan pehmeämpi marmeladi valmistuu samalla reseptillä: vähennä sokerin määrä 3 dl:aan ja agaragar-jauheen määrä 2 rkl.
Ohje mukavan yksinkertainen, mutta lopputulos ei ollut kuvan mukainen kuivahko marmeladi, vaikka ohjetta seurasi pilkulleen. Muistuttaa enemmän leivän päälle levitettävää marmeladia. Seisoi kaksi päivää huoneenlämmössä.