Ainekset n. 25 palaa tai pientä sydäntä (3x3 cm) annosta
Ohje
-
Sulata rasva paistinpannulla liedellä, sekoita joukkoon kaikki hiutaleet ja vaniljasokeri. Anna seoksen paahtua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min. Anna jäähtyä.
-
Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti puoli minuuttia kerrallaan mikroaaltouunissa. Lisää sulaan suklaaseen kondensoitu maito ja sekoita seos tasaiseksi.
-
Hienonna karpalot ja pähkinät ja sekoita rouheet suklaamassaan. Sekoita massaan vielä puolet kauracrunchyannoksesta.
-
Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen vuokaan, n. 10 x 25 cm tai kahteen pienempään vuokaan. Voit öljytä vuoan tai vuorata sen voipaperilla. Levitä pohjalle ohut kerros kauracrunchya. Kaada suklaamassa päälle paksuksi 2–3 cm kerrokseksi. Levitä pinta tasaiseksi kuumalla veitsellä.
-
Laita massa kovettumaan jääkappiin ainakin tunniksi. Leikkaa kovettunut massa n. 3 x 3 cm neliöiksi tai ota pienellä sydänmuotilla (esim. piparimuotilla) levystä pieniä sydämiä. Voit myös valmistaa fudget suoraan pieniin silikonisiin (sydän)muotteihin, mikäli sellaisia on käytössä.
Kommentteja ja keskustelua