• Lasagne on ruokaisaa syötävää myös kasvisversiona.
  • Proteiinipitoisuutta kasvisruokaan saat esim. kotimaisella härkäpapurouheella tai nyhtökauralla.
  • Maista, että kastikkeessa on mieluinen vahva hyvä maku, sillä neutraalinmakuiset lasagnelevyt imevät makuja itseensä.
  • Lasagnessa tulee olla riittävästi kastikkeita levyihin nähden, jotta siitä tulee mehevää.

Ainekset 1 iso lasagnevuoallinen n. 4:lle kahteen ruokailuun annosta

Kasviskastike:
2
rkl
rypsiöljyä
4
porkkanaa
3
kesäsipulia varsineen tai 15 cm purjosipulia
4-6
valkosipulinkynttä
1
chilipaprika (punainen n. 10 cm)
3
dl
härkäpapurouhetta tai 250 g maustamatonta nyhtökauraa
6
kypsää tomaattia
n. 3
dl
vettä
n. ½
dl
chilikastiketta
1
tl
suolaa
1
dl
tuoretta basilikasilppua
Mustapippuri-juustokastike
50
g
voita tai margariinia
1
l
kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
200
g
mustapippurituorejuustoa
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
suolaa
Päälle:
½
dl
Cheddar-juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista molemmat kastikkeet erikseen. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja paista ne öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää joukkoon härkäpapurouhetta tai nyhtökauraa ja paista ne nopeasti kasvisten kanssa. Pilko tomaatit hakkelukseksi ja lisää se pannulle, lisää myös vesi ja maustavat ainekset. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

  2. Valmista mustapippuri-juustokastike: sulata rasva, lisää jauhot ja vispaa kauramaito vähitellen sekaan; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta inkiväärillä ja suolalla.

  3. Levitä voideltuun lasagnevuokaan tai muuhun isoon laakeaan vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kauniin väriseksi. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.