Ainekset uunivuoallinen annosta

Punainen juureskastike:
400
g
punajuurta
100
g
lanttua
1
porkkana
1
pieni palsternakka
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
rypsiöljyä
500
g
tomaattimurskaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1-2
tl
paprikajauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
meiramia
0,5
tl
basilikaa
Juustokastike:
7-8
dl
kevytmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
suolaa
valkopippuria
½-1
tl
kirveliä
75
g
emmental-juustoraastetta

Ohje

Kuori ja raasta juurekset, kuori ja pilko sipulit. Kuullota pannulla ensin sipulit ja lisää sitten muut aineet. Hauduttele hetki, lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.

Valmista juustokastike. Kuumenna 6 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot desilitraan kylmää maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin vatkaten. Kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää suola, pippuri, kirveli ja lopuksi juustoraaste. Ohenna tarvittaessa maidolla.

Kaada tilkka molempia kastikkeita voidellun vuoan pohjalle ja peitä lasagnelevyillä. Jatka kerroksittain niin, että päällimmäisten levyjen päälle tulee vain juustokastiketta. Paista 180-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.

Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala, Kotikokki -kilpailu / Ruokareseptit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.