Voitele lasagne- tai muu suorakulmainen korkeahko vuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta pinaatinlehdet vedessä 2-3 min. Kaada lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä niin väri säilyy. Purista ylimääräinen vesi kevyesti pois ja leikkaa kasa muutamaan osaan. Voit käyttää myös pakastepinaattia.
Hienonna purjo ja valkosipulit ja pehmitä niitä voissa pannulla. Lisää joukkoon fetakuutiot ja mausteet. Sulata rasva kastiketta varten paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vedä kattila pois levyltä ja lisää osa maidosta koko ajan pohjaa myöden sekoittaen.
Siirrä takaisin levylle ja lisää loput maidosta vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kastike sakenee liikaa, lisää vähän maitoa tai vettä. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa. Mausta kastike. Kaada vuoan pohjalle vähän juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä.
Levitä niiden päälle pinaatti-feta- ja kastikekerrokset ja taas lasagnelevyjä jne. Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta niin, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta ja juustoa. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi maistuu vihreä salaatti. Voit tarjoilla kasvisruoan lisänä myös esim. kalaa tai riistaa.
Hei, olen tehnyt tätä useasti. Mutta olen vähentänyt fetan puoleen, käyttänyt siis 200 g sekä lisännyt purjon kanssa n. 300-400 g kesäkurpitsasuikaleita. Tulee sopiva rakenne ( ei tarvi nestelisäystä, kun kesäkurpitsa antaa nestettä), sopivan suolainen ja hyvän makuinen, meni nuorisollekin.
Tein nokkos-fetatäytteellä ja puolikkaalla annoksella. Päälle viipaloin vielä yhden tomaatin. Kiitos hienosta reseptistä! Täytyypä kokeilla lisänä tuota kesäkurpitsaa.
Aineet ok (paitsi liian vähän nestettä jos ladot enemmän kuin kolme kerrosta). Laitoin heti ensikokeilulla lisää vettä ettei tule rutikuivaa 4 kerroksista lasagnea.
Tein ohjeen reseptillä ja vinkistä lisäsin pilkottua parsakaalta. Ehdottoman herkullista! Ensi kerralla en kuitenkaan aio ihan nuin paljoa laittaa fetaa tai vaihdan/sekoitan sen raejuustoon. Liian suolaista..
Tein tätä eilen kavereille ja laitoin lisäksi kesäkurpitsaviipaleita jotka pehmensin pannulla purjon kanssa. Lisäkkeenä rukolaa ja kirsikkatomaatteja. Yksi kaveri sanoi, että se oli parempaa kuin ravintolassa :)