Onko keittiökaapin perällä avattu lasagnelevypaketti? Tätä reseptiä inspiroi tuo ikuinen jakojäännös. Ruokaisa ja helposti valmistuva yhden kattilan eväs on enemmän pataruoka kuin perinteinen pasta-annos. Ainekset lisätään kypsymisjärjestyksessä ja viimeistellään parmesaanilla. Lihanhimoisille suosittelemme aloittamaan ohjeen käristämällä muutaman hienoksi pilkotun salamisiivun sipulien kanssa.

Ainekset 4-6:lle annosta

3
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli kuutioituna
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
1
laakerinlehti
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
rosmariinia
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tlk/prk
valkopapuja valutettuna
2
dl
tuoretta pinaattia revittynä
1
dl
parmesaania
mustapippuria
persiljaa

Ohje

  1. Kuumenna paistokasari ja lisää oliiviöljy. Kuullota (pinaattisilppu – jos käytät), valkosipuli, sipuli, porkkanat ja selleri mausteiden kanssa pehmeäksi.

  2. Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  3. Lisää esikeitetyt pavut ja murskatut lasagnelevyt. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä (kasvislientä tai vettä).

  4. Viimeistele sekoittamalla pinaatit joukkoon. Ripottele pinnalle parmesaania ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.