Valmista vihreät piristävät vohvelit aamuksi kätevästi valmiista lettu- ja vohvelijauhoseoksesta.

Käytä nesteenä Matcha-teejauheesta valmistettua vahvaa teetä, kivennäisvettä ja kaurakermaa.

Matcha-teejauhe on korkealaatuisista vihreistä teelehdistä jauhettua teetä. Matcha on olennainen osa japanilaista kulttuuria.

Tässä ohjeessa teejauheen suhde on laskettu koko taikinanesteelle (5 dl), joskin jauhe liuotetaan ensin vain osaan nestettä.

Esimerkiksi Norqvistin Riku Matcha ja Ruohonjuuren Keiko Kabuse ovat Matcha-teejauheen tuotemerkkejä.

Matcha-teejauhe sisältää kofeiinia 64 mg / 2 g (1 tl), vrt. kahvi sisältää kofeiinia 64 mg/ 1 dl.

Ainekset n. 7 vohvelia annosta

2
tl
Matcha-teejauhetta (4 g)
2
dl
vettä
2
dl
kivennäisvettä
2
dl
kaurakermaa tai muuta kasviskermavalmistetta
2
rkl
kookosöljyä
Paistamiseen:
kookosöljyä
Lisäksi:
soija- tms. jogurttia (esim. Alpro manteli tai kookos)
marjasurvosta, marjoja, esim. mustikoita ja vadelmia
kookoslastuja

Ohje

  1. Mittaa kulhoon 2 tl Matcha-teejauhetta ja vispaa joukkoon 1 dl kuumaa vettä (80 °C), sekoita tasaiseksi. Lisää 2 dl kylmää kivennäisvettä ja kasviskermavalmiste sekä huoneenlämpöinen nestemäinen kookosöljy. Vispaa sekaan pussillinen lettujauhoseosta. Voit valmistaa vohvelitaikinan illalla jääkaappiin.

  2. Paista vohveleita vohvelipannun keskilämmöllä. Käytä paistamisessa apuna kookosöljyä.

  3. Tarjoile vohvelit aamupalalla marjojen tai marjasoseen, kookoslastujen sekä manteli- tai kookosjogurtin kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa vohvelit myös vihreään teehen (vihreän teen lehdistä haudutettu tee, pussitee tai valmisteejuoma pullossa), korvaa tällöin sekä vesi että kivennäisvesi valitsemallasi teellä (3 dl). Käytä tee kylmänä vohvelitaikinaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.