Viinereiden teko on erittäin helppoa valmiilla Wienertaikinalla! Kesäisessä täytteessä vaniljainen maku sekä tuoreita mansikoita. Kiille sekä valkoiset sokerikuorruteraidat viimeistelevät herkun.  

Ainekset 10 kpl annosta

1
kananmuna
1
prk
Valio vaniljakreemiä
15
kpl
mansikoita
Kiille:
1
dl
vettä
½
dl
hyytelösokeria
Koristeluun:
tomusokeria
valkoista sokerikuorrutetta

Ohje

  1. Levitä jäiset taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle ja anna sulaa n. 20 min.

  2. Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi ja taittele kulmat keskelle. 

  3. Anna kohota liinan alla n. 4050 min. 

  4. Voitele kohonneet viineriaihiot kevyesti kananmunalla. Lusikoi aihioiden keskelle vaniljakreemiä. 

  5. Paista uunissa 225 °C n. 1215 min.

  6. Valmista kiille. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta koko ajan hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. 

  7. Asettele viinerin päälle viipaloituja mansikoita ja sivele mansikoiden päälle pullasudilla ohuelti kiillettä. 

  8. Viimeistele halutessasi sokerikuorrutteella tai tomusokerilla.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.