Viinereiden teko on erittäin helppoa valmiilla Wienertaikinalla! Kesäisessä täytteessä vaniljainen maku sekä tuoreita mansikoita. Kiille sekä valkoiset sokerikuorruteraidat viimeistelevät herkun.
Levitä jäiset taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle ja anna sulaa n. 20 min.
Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi ja taittele kulmat keskelle.
Anna kohota liinan alla n. 40–50 min.
Voitele kohonneet viineriaihiot kevyesti kananmunalla. Lusikoi aihioiden keskelle vaniljakreemiä.
Paista uunissa 225 °C n. 12–15 min.
Valmista kiille. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta koko ajan hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee.
Asettele viinerin päälle viipaloituja mansikoita ja sivele mansikoiden päälle pullasudilla ohuelti kiillettä.
Viimeistele halutessasi sokerikuorrutteella tai tomusokerilla.