Amerikkalainen mac and cheese muotoutuu tällä kertaa herkulliseksi juustoiseksi pastavuoaksi, kun pastan joukkoon sekoitetaan kolmen juuston kastike ja paistetaan chilillä maustetulla korppujauholla kuorrutettuna uunissa. 

Tämä juustomakaroni sopii lisäkkeeksi tai ihan sellaisenaan syötäväksi. Se on parhaimmillaan kuumana heti paistamisen jälkeen, kun juustokastike on ihanan pehmeää ja maukasta. 

Tässä reseptissä on käytetty pastana Myllyn Paras Pikku Simpukkapastaa, joka sopii hyvin erilaisten kastikkeiden kanssa herkuteltavaksi. Pikku simpukkapastan kuppimuoto on täydellinen, sillä se täyttyy herkullisesta kastikkeesta. Käytä tätä pastaa sellaisenaan kastikkeiden kanssa, keitoissa tai uuniruoassa.

Ainekset 4-6 annosta

30
g
voita
5
dl
maitoa
150
g
mozzarellaraastetta
150
g
cheddarraastetta
400
g
sulatejuustoa
1
tl
rouhittuja chilihiutaleita
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
Kuorrutus
½
tl
rouhittuja chilihiutaleita
(tuoretta ruohosipulia)

Ohje

  1. Keitä pasta ohjeen mukaisesti.
  2. Kuumenna kattilassa tai pannulla voi ja lisää vehnäjauhot joukkoon koko ajan sekoitellen. Lisää maito ja kuumenna niin, että kastike hieman saostuu. Jatka sekoittamista. Lisää joukkoon juustoraasteet sekä sulatejuusto. Mausta chilihiutaleilla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita valutettu pasta juustokastikkeen kanssa kattilassa ja kaada uunivuokaan, tai sekoita ainekset sekaisin uunivuoassa.
  3. Sekoita korppujauho ja rouhitut chilihiutaleet keskenään. Ripottele korppujauho pastan päälle ja paista pastavuokaa 175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan. 
  4. Koristele juustoinen pastavuoka halutessasi esimerkiksi yrteillä ja chilirouheella. 
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.