Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimalla tasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä vähintään 15 min ennen kumoamista. Voit lisätä halutessasi taikinaan lisäksi 1 dl rusinoita tai muita vastaavia joululisukkeita (aprikoosinpaloja, korintteja, sukaatteja jne.)
VINKKI: Kakkutaikinasta voi valmistaa myös luumumuffineja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Kannattaisi aina lukea resepti kunnolla loppuun.. Nimittäin lause "Anna kakun jäähtyä vähintään 15 min ennen kumoamista." olisi ilmeisesti ollut tässä kohtaa melkeinpä tärkein osa koko kakun tekemistä. Itse kumosin kakun saman tien ja siihenhän se levisi alustalle kuin jokisen eväät :(
Jauhoista osan voi korvata grahamjauhoilla, sokerin määrää voi vähentää 2 desiin, kun lisää desin rusinoita, sokerin voi korvata fariinisokerilla tai siirapilla ja voisulan voi korvata rypsiöljyllä, maitokin voi olla rasvatonta. Kun lisää vielä joukkoon mantelirouhetta, niin kakusta tulee todella herkullinen, mehukas ja hieman terveellisempi versio.