Tämä ihastuttava lämmin punajuuri-fetasalaatti sopii hyvin valmistettavaksi ympäri vuoden, mutta on erityisen sydämellinen valinta ystävänpäiväksi!

Ainekset 4 annosta

1
dl
pekaanipähkinöitä
500
g
punajuuria
2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
pkt
sydänsalaattia (200 g)
½
pkt
fetajuustoa (100 g)
½
rku
lehtipersiljaa
Sitruuna-hunajakastike:
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
timjamia
½
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Rouhi pekaanipähkinät ja paahda kuivalla pannulla ja nosta lautaselle odottamaan.
  3. Kuori punajuuret ja lohko ne. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita punajuuret ja sipulit uunivuokaan. Kaada päälle puolet sitruuna-hunajakastikkeesta. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Lisää valutettu pasta uunivuokaan ja sekoita hyvin.
  6. Irrota salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Kaada päälle vuoassa yhdistetyt punajuuret ja pasta. Murustele pinnalle fetajuustoa ja valuta päälle loput kastikkeesta. Lisää pähkinämuru ja koristele halutessasi lehtipersiljalla.
Resepti:
Mika Rampa

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.