Lammasruoan oheen tuo viljaisaa maistuvuutta ohra- tai kaurasuurimo-riisiseos. Reseptin oleellinen osa on valkosipuli.

Tee reilu annos, tämä ruoka maistuu hyvältä lämmitettynäkin.

Voit halutessasi korvata osan lihaliemestä punaviinillä.

Ainekset noin 6 annosta annosta

2
rkl
öljyä
500
g
lampaanlihaa ohuina suikaleina
1-2
sipulia
n.6
valkosipulinkynttä
8
dl
lihalientä (tai vettä + lihafondia tai lihaliemikuutio)
1
tlk
säilyketomaatteja (n. 400 g)
n.1
tl
suolaa
n.1
tl
mustapippuria
1
rkl
oreganoa
n.1
tl
timjamia
n.200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
n.2
dl
hillosipuleita
n.2
dl
mustia oliiveja

Ohje

  1. Ruskista lampaanlihasuikaleet ja silputut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää suurimot ja kuullota hetki. Lisää lihaliemi, säilyketomaatit ja mausteet.

  2. Anna kypsyä hiljalleen 20 minuuttia. Lisää lopuksi juustokuutiot, hillosipulit ja oliivit.

VINKKI: Voit valmistaa padan myös käyttämällä Myllyn Paras Jasmiini tai Basmati Riisiä. Katso myös Kanelinen lammaspata -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.