• Herkullinen lammaspata sopii mainiosti vaikkapa pääsiäisenä tarjottavaksi.
  • Kaneli tuo uudenlaista twistiä tähän lammaspataan.

Ainekset 4:lle annosta

600
g
luutonta tai noin 1 kg luullista karitsan/lampaan lapaa tai etuselkää
1
tl
kanelia
1
tl
paprikaa
½-1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä tai pullomargariinia
1-2
sipulia
2-4
valkosipulinkynttä
1
tlk
säilyketomaatteja
1-2
dl
vettä tai lihalientä fondista tai kuutiosta
n.1
tl
oreganoa tai rosmariinia
1
ps
pakastepapuja
Pinnalle:
persiljaa tai minttua

Ohje

  1. Pyydä kauppiasta sahaamaan luut paloiksi, jos käytät luullista lihaa. Poista näkyvä rasva ja leikkaa liha isohkoiksi kuutioiksi. Sekoita mausteet jauhojen joukkoon ja kierittele lihapalat seoksessa. Ruskista lihapalat kevyesti.

  2. Lisää joukkoon silputut sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetken aikaa käännellen. Siivilöi joukkoon tomaattien liemi ja lisää myös vesi tai lihaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunti.

  3. Lisää säilyketomaatit, pavut ja yrtit ja hauduta lammaspataa miedolla lämmöllä vielä 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa tai minttua.

  4. Tarjoa lammaspadan lisäkkeeksi Myllyn Paras Esikypsennetty Ohrasuurimoita tai Pitkäriisiä.

VINKKI: Katso myös toinen lammaspata-reseptimme!

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.