Ainekset noin 30 kpl pikkuvinoneliöitä (3 x 4 cm) annosta

½
pkt
tuorehiivaa (25 g)
3
dl
vettä
3
rkl
avokadoöljyä
1
tl
(sormi)suolaa
Pinnalle:
3
rkl
avokadoöljyä
2
dl
oliiviviipaleita
½
dl
tuoretta rosmariinia ja basilikaa
n.2
tl
sormisuolaa, voi olla maustettua

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.

  2. Kumoa taikina uunipellille voidellun tai silikonisen leivinpaperin päälle, levitä tai kauli isoksi levyksi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota peitettynä puolisen tuntia lämpimässä.

  3. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sivele pintaan öljyä, levitä päälle oliiviviipaleita ja tuoreyrttejä sekä leseitä ja suolaa. Leikkaa vinoneliöksi taikinapyörällä koko levy.

  4. Paista uunin keskiosassa kauniin värisiksi n. 10–15 min. Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.

VINKKI: Samalla ohjeella onnistuvat isommatkin palaset. Esim. n. 10 x 10 cm paloja tulee 12 kpl.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.