Tämä omenapiirakka yhdistää herkullisen maun ja terveelliset raaka-aineet. Piirakkapohja valmistetaan Myllyn Paras Kauraleseestä ja puolikarkeista vehnäjauhoista, jotka yhdessä leivinjauheen ja jogurtin, piimän tai kermavalmisteen kanssa takaavat pehmeän ja mehevän lopputuloksen.

Päälle asetetaan viipaloidut omenat, jotka maustetaan perinteisellä kanelilla. Piirakan kruunaa herkullinen muruseos, jossa on käytetty margariinisulaa, sokeria ja lisää Kauralesettä, tuoden piirakkaan ihanaa rapeutta ja kuitupitoisuutta.

Tämä kuitupitoinen omenapiirakka on maukas ja ravitseva vaihtoehto, joka tarjoaa makunautinnon lisäksi terveellistä hyvää koko perheelle.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm annosta

1
tl
leivinjauhetta
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
juoksevaa margariinia
2
kananmunaa
dl
jogurttia, piimää tai kermavalmistetta
Päälle:
4-5
keskikokoista omenaa
1
tl
kanelia
Muruseos:
50
g
margariinisulaa
¾
dl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita muut ainekset joukkoon. Levitä taikina voidellulle leseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Viipaloi piirakan päälle omenat ohuina viipaleina, ripottele päälle kanelia.
  2. Valmista muruseos sekoittamalla sen ainekset keskenään ja levitä se omenien päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.
  3. Katso myös nopea omenapiirakka uunipellille tehtynä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

VINKKI: Omenien tilalla voi käyttää esim. vadelmia, mustikoita tai puolukoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.