Haettu sivustolta 22.11.2024
30 kommenttia
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
45 min
Tämä omenapiirakka yhdistää herkullisen maun ja terveelliset raaka-aineet. Piirakkapohja valmistetaan Myllyn Paras Kauraleseestä ja puolikarkeista vehnäjauhoista, jotka yhdessä leivinjauheen ja jogurtin, piimän tai kermavalmisteen kanssa takaavat pehmeän ja mehevän lopputuloksen.
Päälle asetetaan viipaloidut omenat, jotka maustetaan perinteisellä kanelilla. Piirakan kruunaa herkullinen muruseos, jossa on käytetty margariinisulaa, sokeria ja lisää Kauralesettä, tuoden piirakkaan ihanaa rapeutta ja kuitupitoisuutta.
Tämä kuitupitoinen omenapiirakka on maukas ja ravitseva vaihtoehto, joka tarjoaa makunautinnon lisäksi terveellistä hyvää koko perheelle.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm annosta
1
tl
leivinjauhetta
1½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
juoksevaa margariinia
2
kananmunaa
1½
dl
jogurttia, piimää tai kermavalmistetta
Päälle:
4-5
keskikokoista omenaa
1
tl
kanelia
Muruseos:
50
g
margariinisulaa
¾
dl
sokeria
Ohje
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita muut ainekset joukkoon. Levitä taikina voidellulle leseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Viipaloi piirakan päälle omenat ohuina viipaleina, ripottele päälle kanelia.
- Valmista muruseos sekoittamalla sen ainekset keskenään ja levitä se omenien päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.
- Katso myös nopea omenapiirakka uunipellille tehtynä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.
VINKKI: Omenien tilalla voi käyttää esim. vadelmia, mustikoita tai puolukoita.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
12.6.2024 - 11:58
Tätä tulee usein tehtyä!
Anonyymi
kirjoitti
7.7.2014 - 19:24
Maukas ja nopeatekoinen piirakka. Käytin fariinisokeria ja maustamatonta soijajogurttia sekä lisäksi kardemummaa taikinassa. Muruseosta tein puolitoistakertaisen annoksen.
Anonymous
kirjoitti
2.10.2016 - 09:43
Kanamunan tilalla voi käyttää pellavalimaa, tulee mehevämpi kuin kanamunalla. Osan leseistä voi korvata myös ruishiutaleilla ja päälle siirappia ja vanilijasokerin voi korvata oikealla vaniljalla.
Anonyymi
kirjoitti
9.5.2013 - 21:28
Tää on todella hyvänmakuinen piirakka! On tullut tehtyä lukemattomia kertoja. Omenien sijasta käytän mustikoita ja/tai puolukoita.
Anonyymi
kirjoitti
22.2.2011 - 13:26
Tosi hyvää!Tein tämän piirakan päärynöistä,3 isoa päärynää riitti.Tuli tosi mehukas ja maittavaa.
Anonyymi
kirjoitti
1.6.2010 - 17:33
Toimii hyvin raparperin kanssakin! Sokerin voi korvata ruokokidesokerilla ja pohjaan laittaa rypsiöljyä, tulee vieläkin mehevämpi ja maukkaampi. Herkullinen ja helppo piirakka!
Anonyymi
kirjoitti
23.5.2010 - 16:56
Tosi hyvä ja nopea tehdä.
Anonyymi
kirjoitti
30.8.2009 - 10:28
Ihanan näköinen..:P Tekisi mieli tehdä tuollaista, mutta muut perheenjäsenet ovat allergisia ompuille, niin mikä olisi hyvä korvike?
Anonyymi
kirjoitti
31.8.2009 - 10:24
Omenan tilalla voi käyttää esim. päärynää tai muita hedelmiä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
11.9.2008 - 08:45
Paras tekemäni omenapiirakka. Suosittelen lämpimästi syksyisiin kahvihetkiin.
Anonyymi
kirjoitti
12.9.2007 - 19:07
Tätä kannattaa kokeilla näin syksyn pimenevien iltojen iloksi! Maistuu suussasulavalta vaikka höyryävän teekupposen kyytipoikana.
Anonyymi
kirjoitti
8.5.2007 - 17:01
Sekoitin omenalohkoihin vaaleaa balsamicoa. Leikkasi hienosti makeaa omenan makua.
Anonyymi
kirjoitti
25.3.2007 - 18:39
Ihana esim jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa pian uunista tulon jälkeen!
Ei liian makea.
Ei liian makea.
Anonyymi
kirjoitti
25.9.2006 - 10:09
Oikein helppo, nopea ja hyvä ohje. Minäkin osasin. :)
Anonyymi
kirjoitti
27.8.2006 - 19:18
Todella hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
18.8.2006 - 19:03
on niin hyvää
Anonyymi
kirjoitti
5.10.2005 - 22:12
Nami nami. Muruseosta ja kanelia voisi olla vähän enemmän.
Anonyymi
kirjoitti
3.9.2005 - 19:19
todella hyvä piirakka, vanijakastike kruunasi sen vielä! suosittelen
Anonyymi
kirjoitti
23.3.2005 - 08:56
helppo ja hyvä
Anonyymi
kirjoitti
20.2.2005 - 17:37
Pohja on hiukan mauton, mutta muruseospäällinen on herkullinen. Kanelia voisi lisätä pari teelusikallista lisää.
Anonyymi
kirjoitti
15.1.2005 - 15:50
Hyvä ja helppo ohje,voi tehdä nopeasti vaikka yllätys vieraille.
Anonyymi
kirjoitti
16.12.2004 - 12:55
Teen piirakan käyttäen puolukkaa. Kaikki työkaverit ovat pyytäneet reseptiä. Tälläisiä lisää.
Anonyymi
kirjoitti
13.10.2004 - 10:16
Herkullista vaniljakastikkeen kera! Koko perheelle maistui saunan jälkeen. Kokeilkaa...
Anonyymi
kirjoitti
13.10.2004 - 10:16
Herkullista vaniljakastikkeen kera! Koko perheelle maistui saunan jälkeen. Kokeilkaa...
Anonyymi
kirjoitti
8.10.2004 - 05:49
Helppo, nopea ja todella herkullista. Itse teen suuremmalla määrällä muruseosta. Toimii myös kauraleseillä tehtynä, mutta leseseoksella parempaa.
Anonyymi
kirjoitti
6.4.2004 - 13:33
Todella herkullinen,nopea.
Onnistuu vaikka ei olisikaan
ns.jauhopeukalo. Olen kokeil
lut myös sydänystävän pellavainen monivilja,sopii
tosi hyvin .Kiitos tälläisiä
voisi olla enemmän.
Onnistuu vaikka ei olisikaan
ns.jauhopeukalo. Olen kokeil
lut myös sydänystävän pellavainen monivilja,sopii
tosi hyvin .Kiitos tälläisiä
voisi olla enemmän.
Anonyymi
kirjoitti
22.3.2004 - 08:41
Käytin pakastemustikoita omenan sijasta.
Ripottelin vähän kauraleseitä mustikoiden ja pohjan väliin. Ja toimii!!
Ripottelin vähän kauraleseitä mustikoiden ja pohjan väliin. Ja toimii!!
Anonyymi
kirjoitti
12.3.2004 - 13:19
Tein piirakan työkavereille ja he pitivät siitä erittäin paljon.
Anonyymi
kirjoitti
2.3.2004 - 23:01
Eittäin herkullista vaniljakastikkeen kera. Kannattaa kokeilla!
Anonyymi
kirjoitti
9.2.2004 - 07:49
Todella maistuvaista,lauantaina leivoin ja sunnuntai-iltana jäljellä vain olematon siivu, meitä oli vain kaksi "maistelijaa".!!!!!!
Ja lämpimänä vaniljajäätelön kanssa kannattaa myös kokeilla.
Ja lämpimänä vaniljajäätelön kanssa kannattaa myös kokeilla.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R