Keitä riisipuuro kookosmaidossa, se antaa makeutta ja makua puuroriisille.

Kookos appelsiiniriisi tarjoillaan hedelmäsoseen kanssa jälkiruoaksi tai välipalaksi.

Näin tehtynä ohje on kevyehkö, mutta jos haluat, voit vatkata puuron joukkoon myös tölkillisen (2dl) vaahtoutuvaa kermaa. Kermavaahto pehmentää puuron rakennetta.

Ainekset 5-6:lle annosta

4
dl
vettä
4
dl
kookosmaitoa
n.½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
appelsiinia
Päälle:
appelsiinimarmeladia tai hedelmäsosetta

Ohje

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua noin 5 min. Lisää kookosmaito ja hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi noin 40 min.
  2. Lisää puuron joukkoon appelsiiniviipaleet pieniksi paloiksi leikattuina (poista mahdolliset siemenet). Mausta lopuksi sokereilla.
  3. Jaa puuro vedellä kasteltuihin annosvuokiin. Jos et omista muotteja, käytä viili- tai raejuustotölkkejä muotteina. Anna puuron jäähtyä kunnolla vuoissa viilessä.
  4. Kumoa vuoat jäähtyneenä, levitä lusikalla päälle hedelmäsosetta tai appelsiinimarmeladia.

VINKKI: Kokeile mangopaloja appelsiinin tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.