Kesällä piirakoissa voidaan käyttää tuoreita torilta ostettuja kirsikoita.

Myös muut marjat sopivat, kokeile esim. karviaismarjoilla tai puolukoilla.

Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä taikinaan.

Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.

Ainekset 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija n. 20 cm annosta

Täyte:
dl
kirsikkahilloa
3
dl
kirsikoita
3
rkl
kirsikkalikööriä
Pinnalle:
kananmunaa voiteluun
mantelilastuja
raesokeria

Ohje

  1. Imeytä kirsikat, joista on poistettu kivet, yön yli liköörissä (tai vähintään tunnin). Voit tehdä kirsikkapiirakan myös ilman likööriä. 
  2. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä puolet kauramurotaikinasta pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle kirsikkahilloa ja liköörikirsikat. Kaaviloi lopusta puolikkaasta taikinaa pienen piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.
  3. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile kirsikkapiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile samaa marjoilla, esim. karviaisilla tai karpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.