Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm, noin 8 annosta

Pohja:
2
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
75
g
margariinia pullosta tai sulatettua voita
TAI
Vuoan voiteluun:
1
rkl
margariinia tai voita
Täyte:
2-4
kpl
persikoita, nektariineja, omenia, päärynöitä tai luumuja
Kuorrutus:
75
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
(½-1
tl
vaniljasokeria, kanelia tai inkivääriä)
(Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta)

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Leivitä vuoka: voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele rasvan päälle ohut kerros hiutaleita, ravistele ylimääräinen pois.

  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

  4. Lisää kaurahiutaleet vaahtoon.

  5. Mittaa erikoisvehnäjauhot omaan kippoon, sekoita joukkoon leivinjauhe.

  6. Sekoita seos taikinan joukkoon.

  7. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi.

  8. Levitä pehmeä piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille lastan avulla.

 TAI

  1. Sulata pakastepiirakkataikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille käsin.

  2. Kuori (mikäli tarvetta) valitsemasi hedelmät, poista kivet tai siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi.

  3. Asettele lohkot piirakkaan kauniisti limittäin.

  4. Lisää sulatetun rasvan joukkoon kauraleseet ja isot kaurahiutaleet sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi.

  5. Mausta seos halutessasi vaniljasokerilla, kanelilla tai inkiväärillä.

  6. Ripottele muruseos hedelmälohkojen päälle tasaisesti.

  7. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.

  8. Hedelmä-kauramurupiirakka on herkullista kuumana jäätelön tai kylmänä kuuman tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Herkutteluhetkinä voi sulattaa vähän suklaata ja koristella annokset lusikasta valutetuilla suklaanauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras