Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm, noin 8 annosta
Ohje
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Leivitä vuoka: voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele rasvan päälle ohut kerros hiutaleita, ravistele ylimääräinen pois.
-
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
-
Lisää kaurahiutaleet vaahtoon.
-
Mittaa erikoisvehnäjauhot omaan kippoon, sekoita joukkoon leivinjauhe.
-
Sekoita seos taikinan joukkoon.
-
Lisää jäähtynyt sulatettu rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi.
-
Levitä pehmeä piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille lastan avulla.
TAI
-
Sulata pakastepiirakkataikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille käsin.
-
Kuori (mikäli tarvetta) valitsemasi hedelmät, poista kivet tai siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi.
-
Asettele lohkot piirakkaan kauniisti limittäin.
-
Lisää sulatetun rasvan joukkoon kauraleseet ja isot kaurahiutaleet sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi.
-
Mausta seos halutessasi vaniljasokerilla, kanelilla tai inkiväärillä.
-
Ripottele muruseos hedelmälohkojen päälle tasaisesti.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.
-
Hedelmä-kauramurupiirakka on herkullista kuumana jäätelön tai kylmänä kuuman tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki: Herkutteluhetkinä voi sulattaa vähän suklaata ja koristella annokset lusikasta valutetuilla suklaanauhoilla.
Kommentteja ja keskustelua