Key Lime Pie on nimensä mukaisesti limen makuinen piiras; maku saadaan aikaan tuoreilla limeillä.

Pohjaksi sopii hyvin valmis Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea tai kauralla leivottu.

Koska täytteestä jää valkuaisia, voit koristella piirakan valkuaisvaahdolla. Kestävämpi tulos syntyy kuitenkin tuorejuustopursotuksella ja sitä käytetään useimmiten USA:n Cape Codin alueella.

Ainekset 1 pyöreä piirakka (halkaisija n. 26-28 cm), noin 8 annosta

Täyte:
4
isoa munankeltuaista
1
tlk
makeutettua kondensoitua maitoa (397 g)
4
limen mehu (1,25 dl)
2
tl
limen hienoksi raastettua kuorta
Päälle:
2
valkuaista tai 100 g tuorejuustoa
2
rkl
tomusokeria
limen raastettua kuorta tai ohuita viipaleita

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä n. 7 min, lähes kypsäksi.

  2. Tee sillä aikaa täyte. Riko munat ja erottele niistä keltuaiset kulhoon, jossa teet täytteen. Laita valkuaiset erikseen toiseen kulhoon. Pese limet hyvin ja raasta niiden kuorista raastetta, jätä osa koristeeksi. Halkaise limet ja purista mehut.

  3. Lisää kondensoitu maito keltuaisten joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella tai vispilällä voimakkaasti. Lisää vaahtoon limenmehu ja kuoriraaste, vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte paistetulle pohjalle. Jatka paistamista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä viileässä, jotta täyte vielä hyytyy.

  4. Vatkaa puolet valkuaisista tai tuorejuusto vaahdoksi tomusokerin kanssa. Koristele hyvin jäähtynyt piirakka valkuais- tai tuorejuustovaahdolla. Koristele pinta vielä raastetulla limen kuorella tai ohuilla limeviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.