Someleipuri Leena leipoi valmistujaisten kunniaksi täydellisen täytekakun, jonka kerrokset kruunaa kaksi marjaisan kuohkeaa moussea. Tämän herkkupalan valmistukseen tarvitset kaksi kakkuvuokaa (14 cm ja 21 cm) – sekä tietysti pienen joukon hymyileviä herkuttelijoita.
Ainekset Leenan kakusta riittää reilut siivut noin 25 herkuttelijalle annosta
Ohje
Sokerikakkupohjat
-
Lämmitä uuni 160°C asteeseen.
-
Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (⌀ 14 cm ja 21 cm).
-
Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe valmiiksi kulhossa.
-
Erottele valkuaiset eri kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa hyvin jokaisen keltuaisen jälkeen.
-
Lisää sokeri munavaahtoon 3 osassa ja vatkaa hyvin joka satsin jälkeen.
-
Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vähän kerrallaan ja sekoita varovasti nostellen.
-
Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 40 minuuttia (pientä kakkua vähän vähemmän).
-
Anna kakkujen jäähtyä hetki ennen kumoamista ja leikkaa vasta täysin jäähtyneinä.
Mustaherukkamousse
-
Soseuta kohmeiset mustaviinimarjat.
-
Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi.
-
Lisää marjasose, sokeri ja kreemijauhe vaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
-
Anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kuningatarmousse
-
Soseuta kohmeiset vadelmat ja metsämustikat.
-
Vaahdota kerma.
-
Lisää kermaan sokeri, rahka, valkosuklaarouhe, kreemijauhe ja marjasose. Vatkaa tasaiseksi.
-
Anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kakun kokoaminen
-
Leikkaa molemmat kakkupohjat kolmeen osaan (eli kaksi väliä täytteille).
-
Kokoa iso kakku tarjoiluvadille ja pieni alustalle, josta se on seuraavana päivänä helppo siirtää ison kakun päälle.
-
Kostuta iso ja pieni pohjalevy kevyesti. Levitä päälle mustaherukkamousse.
-
Nosta päälle seuraavat kakkulevyt, kostuta ja levitä kuningatarmousse.
-
Nosta päälle viimeiset kakkulevyt ja kostuta kevyesti.
-
Anna kakun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.
Tuorejuustokuorrutus
-
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi.
-
Lisää tomusokeri sihdin läpi ja sekoita tasaiseksi.
-
Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes kuorrute on kuohkeaa.
-
Vatkaa lopuksi kreemijauhe kuorrutteen joukkoon.
-
Anna tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
Koristelu
-
Levitä seuraavana päivänä ison kakun päälle kuorrutetta ja nosta pieni kakku varoen haluamaasi kohtaan. Levitä loppu kuorrute rouheasti kakun sivuille ja päälle.
-
Huuhtele ja kuivaa mansikat. Asettele ne ritilälle ja raidoita suklaalla. Koristele myös kakun ylä- ja alatasoa ohuella suklaaraidoituksella.
-
Asettele marjat kakun päälle haluamallasi tavalla.
Kommentteja ja keskustelua