Someleipuri Leena leipoi valmistujaisten kunniaksi täydellisen täytekakun, jonka kerrokset kruunaa kaksi marjaisan kuohkeaa moussea. Tämän herkkupalan valmistukseen tarvitset kaksi kakkuvuokaa (14 cm ja 21 cm) – sekä tietysti pienen joukon hymyileviä herkuttelijoita.

Ainekset Leenan kakusta riittää reilut siivut noin 25 herkuttelijalle annosta

Sokerikakkupohjat:
6
kananmunaa
3
dl
sokeria
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Voiteluun:
margariinia
Kostutus:
dl
maitoa + 1 tl vaniljasokeria TAI 1 sitruunan mehu + 1 dl vettä
Mustaherukkamousse:
200
g
mustaherukoita
dl
vaahdotettavaa vaniljakastiketta
2
rkl
hienoa sokeria
2
rkl
kreemijauhetta
Kuningatarmousse:
200
g
vadelmia ja metsämustikoita
2
dl
vispikermaa
2
rkl
hienoa sokeria
100
g
maitorahkaa
50
g
valkosuklaata rouhittuna
2
rkl
kreemijauhetta
Tuorejuustokuorrutus:
400
g
vaniljatuorejuustoa
4
dl
tomusokeria
n. 2
dl
vispikermaa
2
rkl
kreemijauhetta
Koristeluun:
tuoreita marjoja (mansikoita yms.)
muutama pala maitosuklaata
pari palaa valkosuklaata

Ohje

Sokerikakkupohjat

  1. Lämmitä uuni 160°C asteeseen.

  2. Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (⌀ 14 cm ja 21 cm).

  3. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe valmiiksi kulhossa.

  4. Erottele valkuaiset eri kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa hyvin jokaisen keltuaisen jälkeen.

  5. Lisää sokeri munavaahtoon 3 osassa ja vatkaa hyvin joka satsin jälkeen.

  6. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vähän kerrallaan ja sekoita varovasti nostellen.

  7. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 40 minuuttia (pientä kakkua vähän vähemmän).

  8. Anna kakkujen jäähtyä hetki ennen kumoamista ja leikkaa vasta täysin jäähtyneinä.

Mustaherukkamousse

  1. Soseuta kohmeiset mustaviinimarjat.

  2. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi.

  3. Lisää marjasose, sokeri ja kreemijauhe vaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.

  4. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kuningatarmousse

  1. Soseuta kohmeiset vadelmat ja metsämustikat.

  2. Vaahdota kerma.

  3. Lisää kermaan sokeri, rahka, valkosuklaarouhe, kreemijauhe ja marjasose. Vatkaa tasaiseksi.

  4. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa molemmat kakkupohjat kolmeen osaan (eli kaksi väliä täytteille).

  2. Kokoa iso kakku tarjoiluvadille ja pieni alustalle, josta se on seuraavana päivänä helppo siirtää ison kakun päälle.

  3. Kostuta iso ja pieni pohjalevy kevyesti. Levitä päälle mustaherukkamousse.

  4. Nosta päälle seuraavat kakkulevyt, kostuta ja levitä kuningatarmousse.

  5. Nosta päälle viimeiset kakkulevyt ja kostuta kevyesti. 

  6. Anna kakun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.

Tuorejuustokuorrutus

  1. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi.

  2. Lisää tomusokeri sihdin läpi ja sekoita tasaiseksi.

  3. Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes kuorrute on kuohkeaa.

  4. Vatkaa lopuksi kreemijauhe kuorrutteen joukkoon.

  5. Anna tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia.

Koristelu

  1. Levitä seuraavana päivänä ison kakun päälle kuorrutetta ja nosta pieni kakku varoen haluamaasi kohtaan. Levitä loppu kuorrute rouheasti kakun sivuille ja päälle.

  2. Huuhtele ja kuivaa mansikat. Asettele ne ritilälle ja raidoita suklaalla. Koristele myös kakun ylä- ja alatasoa ohuella suklaaraidoituksella.

  3. Asettele marjat kakun päälle haluamallasi tavalla.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.