Lihamurekkeen voi tehdä kevyesti kunhan valitsee jauhelihan ja täytteet kevyiksi.

Voit käyttää mureketaikinan sitovana aineena/jatkeena/keveyttäjänä kaurahiutaleita, mutta myös perinteinen korppujauho tai ruiskorppujauho sopii.

Täytettä voi ideoida sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Murekkeen kanssa voi tarjota kevyemmin vain salaattia, mutta muuten riisi, pasta ja peruna sopivat hyvin lisäkkeeksi.

Ainekset 1 iso mureke uunipellille annosta

1
sipuli
3-5
valkosipulinkynttä
2
dl
ruokakermaa (5%)
½
kg
vähärasvaista- tai paistijauhelihaa
2
kananmunaa
1-2
tl
yrttisuolaa
2-3
rkl
ketsuppia
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
Täyte:
1
prk
rae- tai kevyt feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa
100-200
g
keltaista maissia (pakaste)
½
ruukkua
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit ja kuullota teflonpannulla, lisää siihen kerma ja kaurahiutaleet. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon murekkeen muut aineet.

  2. Levitä mureketaikina leivinpaperin päälle uunipellille suorakaiteen muotoon.

  3. Laita pitkittäin keskelle juusto ja maissi sekä basilikaa ja nosta mureketaikinaa täytetyn kohdan päälle ja sivuille eli muotoile käsin iso murekepötkylä. Murekkeen pinnalle voi ripotella hiutaleita ja yrttisuolaa.

  4. Kypsennä 200-225-asteen lämmössä puolisen tuntia uunin keskiosassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.