Lihamurekkeen voi tehdä kevyesti kunhan valitsee jauhelihan ja täytteet kevyiksi.
Voit käyttää mureketaikinan sitovana aineena/jatkeena/keveyttäjänä kaurahiutaleita, mutta myös perinteinen korppujauho tai ruiskorppujauho sopii.
Täytettä voi ideoida sen mukaan mitä kaapista löytyy.
Murekkeen kanssa voi tarjota kevyemmin vain salaattia, mutta muuten riisi, pasta ja peruna sopivat hyvin lisäkkeeksi.
Ainekset 1 iso mureke uunipellille annosta
Ohje
-
Hienonna sipulit ja kuullota teflonpannulla, lisää siihen kerma ja kaurahiutaleet. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon murekkeen muut aineet.
-
Levitä mureketaikina leivinpaperin päälle uunipellille suorakaiteen muotoon.
-
Laita pitkittäin keskelle juusto ja maissi sekä basilikaa ja nosta mureketaikinaa täytetyn kohdan päälle ja sivuille eli muotoile käsin iso murekepötkylä. Murekkeen pinnalle voi ripotella hiutaleita ja yrttisuolaa.
-
Kypsennä 200-225-asteen lämmössä puolisen tuntia uunin keskiosassa.
Kommentteja ja keskustelua