Ainekset 4-6:lle annosta

400
g
jauhelihaa
dl
ruokakermaa tai vastaavaa (7-10 % rasvaa)
1
sipuli silputtuna + 1 tl rypsiöljyä
2
porkkanaa raasteena (n. 150 g)
150
g
kesäkurpitsaa raasteena
1
muna
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä§
1
dl
hienonnettua persiljaa tai ½ dl persiljaa ja ½ dl muita yrttejä
Lisäksi:
6-8
perunaa
4
punasipulia
1
paprika
2
tl
öljyä

Ohje

  1. Sekoita sipulisilppu ja öljy mikronkestävässä astiassa. Nosta mikroon ja kypsennä n. 1 minuutti.
  2. Kaada korppujauhot ja ruokakerma kulhoon ja anna turvota hetken aikaa. Vatkaa puuhaarukalla joukkoon sipulisilppu, muna, mausteet, jauheliha, yrtit ja raastetut kasvikset. Sekoita kuohkeaksi ja kiinteäksi.
  3. Kaada mureketaikina leivinpaperoidun uunipannun päälle. Muotoile taikina kostutetuin käsin pitkäksi ja tasaiseksi murekkeeksi uunipannun keskelle tai toiseen reunaan.
  4. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Kuori sipulit ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa sipulit ja paprikat kahteen tai neljään osaan.
  5. Pirskota leivinpaperille öljyä ja lado perunat leikattu puoli alaspäin paperin päälle murekkeen viereen. Levitä joukkoon sipulit ja paprikat, kiepsauta ne öljyssä. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 200-225-asteessa 35-40 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.