Someleipuri Maija taituroi kesän valmistujille, synttärisankareille ja miksei vaikka hääpareille täytekakun kirpeällä marjamoussella.

Makean kaunottaren pohja, täyte ja kuorrute kannattaa valmistaa päivä ennen h-hetkeä ja koota vasta seuraavana päivänä – näin kakku on ajoissa valmis ja parhaimmillaan, kun se asetellaan juhlapöydän kruunuksi.

Ainekset n. 20:lle annosta

Sokerikakkupohja:
6
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
Kirpeä marjamousse:
16
g
liivatetta
150
g
vadelmapyreetä
150
g
punaherukkapyreetä
1,8
dl
sokeria
1
dl
ranskankermaa
6
dl
kuohukermaa
Kuorrute:
300
g
valkosuklaata
300
g
kermaa
geelimäistä elintarvikeväriä
Kostutus:
n. 2
dl
mehua tai limsaa
Koristelu:
syötävää lehtikultaa
muutama oikea kukka

Ohje

Sokerikakkupohja

  1. Lämmitä uuni 175° C asteeseen.

  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (väh. 10 min).

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.

  4. Kaada taikina noin ⌀ 20 cm kakkuvuokaan ja paista 35–40 min.

  5. Jäähdytä ja laita viileään odottamaan seuraavaa päivää. Pohja on näin helpompi leikata.

Kirpeä marjamousse

  1. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kiehauta samalla marjapyreet ja sokeri.

  2. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita ne marjaseokseen.

  3. Anna liivate-marjaseoksen jäähtyä ja sekoita sitten ranskankermaan.

  4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä marjaseoksen kanssa.

  5. Anna täytteen hyytyä kylmässä ennen kakun kokoamista.

Kuorrute

  1. Kiehauta kerma ja sulata valkosuklaa.

  2. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita hyvin.

  3. Värjää kuorrute haluamasi värisellä elintarvikevärillä.

  4. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kakun kokoaminen ja koristelu

  1. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja 4–5 osaan.

  2. Aseta alin kakkukerros alustalle, kostuta kevyesti ja lisää päälle reilu kerros täytettä. Toista, kunnes viimeinenkin kerros on valmis. Laita kylmään odottamaan kuorrutusta.

  3. Vaahdota edellisenä päivänä tehty kuorrute kuohkeaksi mutta varo vatkaamasta liikaa, sillä kerma juoksettuu suklaan kanssa helposti.

  4. Levitä ensin ohut kerros kuorrutetta kauttaaltaan kakun ympärille, jotta pohjan muruset eivät enää leviä. Lisää sitten reilu kerros kuorrutetta ja tasoita palettiveitsellä tasaiseksi.

  5. Asettele syötävää lehtikultaa siveltimen avulla kakun kylkeen.

  6. Leikkaa kukkien varret muutaman sentin mittaisiksi, vuoraa foliolla ja asettele kakun päälle haluamallasi tavalla.

  7. Säilytä valmis kakku kylmässä.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.