Someleipuri Maija taituroi kesän valmistujille, synttärisankareille ja miksei vaikka hääpareille täytekakun kirpeällä marjamoussella.
Makean kaunottaren pohja, täyte ja kuorrute kannattaa valmistaa päivä ennen h-hetkeä ja koota vasta seuraavana päivänä – näin kakku on ajoissa valmis ja parhaimmillaan, kun se asetellaan juhlapöydän kruunuksi.
Ainekset n. 20:lle annosta
Ohje
Sokerikakkupohja
-
Lämmitä uuni 175° C asteeseen.
-
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (väh. 10 min).
-
Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
-
Kaada taikina noin ⌀ 20 cm kakkuvuokaan ja paista 35–40 min.
-
Jäähdytä ja laita viileään odottamaan seuraavaa päivää. Pohja on näin helpompi leikata.
Kirpeä marjamousse
-
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kiehauta samalla marjapyreet ja sokeri.
-
Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita ne marjaseokseen.
-
Anna liivate-marjaseoksen jäähtyä ja sekoita sitten ranskankermaan.
-
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä marjaseoksen kanssa.
-
Anna täytteen hyytyä kylmässä ennen kakun kokoamista.
Kuorrute
-
Kiehauta kerma ja sulata valkosuklaa.
-
Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita hyvin.
-
Värjää kuorrute haluamasi värisellä elintarvikevärillä.
-
Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kakun kokoaminen ja koristelu
-
Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja 4–5 osaan.
-
Aseta alin kakkukerros alustalle, kostuta kevyesti ja lisää päälle reilu kerros täytettä. Toista, kunnes viimeinenkin kerros on valmis. Laita kylmään odottamaan kuorrutusta.
-
Vaahdota edellisenä päivänä tehty kuorrute kuohkeaksi mutta varo vatkaamasta liikaa, sillä kerma juoksettuu suklaan kanssa helposti.
-
Levitä ensin ohut kerros kuorrutetta kauttaaltaan kakun ympärille, jotta pohjan muruset eivät enää leviä. Lisää sitten reilu kerros kuorrutetta ja tasoita palettiveitsellä tasaiseksi.
-
Asettele syötävää lehtikultaa siveltimen avulla kakun kylkeen.
-
Leikkaa kukkien varret muutaman sentin mittaisiksi, vuoraa foliolla ja asettele kakun päälle haluamallasi tavalla.
-
Säilytä valmis kakku kylmässä.
Kommentteja ja keskustelua