Someleipuri Maija taituroi kesän valmistujille, synttärisankareille ja miksei vaikka hääpareille täytekakun kirpeällä marjamoussella.
Makean kaunottaren pohja, täyte ja kuorrute kannattaa valmistaa päivä ennen h-hetkeä ja koota vasta seuraavana päivänä – näin kakku on ajoissa valmis ja parhaimmillaan, kun se asetellaan juhlapöydän kruunuksi.
Aseta alin kakkukerros alustalle, kostuta kevyesti ja lisää päälle reilu kerros täytettä. Toista, kunnes viimeinenkin kerros on valmis. Laita kylmään odottamaan kuorrutusta.
Vaahdota edellisenä päivänä tehty kuorrute kuohkeaksi mutta varo vatkaamasta liikaa, sillä kerma juoksettuu suklaan kanssa helposti.
Levitä ensin ohut kerros kuorrutetta kauttaaltaan kakun ympärille, jotta pohjan muruset eivät enää leviä. Lisää sitten reilu kerros kuorrutetta ja tasoita palettiveitsellä tasaiseksi.
Asettele syötävää lehtikultaa siveltimen avulla kakun kylkeen.
Leikkaa kukkien varret muutaman sentin mittaisiksi, vuoraa foliolla ja asettele kakun päälle haluamallasi tavalla.
Kommentteja ja keskustelua