Someleipurimme Sannan suklaakakku korkkaa käyntiin makean kesän. Näyttävä ja herkullinen täytekakku hurmaakin syöjänsä aistit valkosuklaamoussella, minttuisilla mansikoilla ja rapeilla kauralastuilla.

Ainekset annosta

Suklaapohja:
50
g
tummaa suklaata
125
g
voita
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
1 ½
dl
ranskankermaa, piimää tai rahkaa
1 ½
dl
sokeria
1 ½
dl
fariinisokeria
1
rkl
vaniljasokeria
3
munaa
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
1 ½
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
½
tl
suolaa
Valkosuklaamousse:
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
dl
kermaa
300
g
valkosuklaata
Minttumansikat:
1 ½
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
vaniljatanko
2
tuoreen mintun oksaa
1
dl
hienonnettua tuoretta minttua
1
l
tuoreita mansikoita
Kaurakeksit koristeluun:
75
g
voita
1 ½
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
Koristeluun lisäksi:
150
g
tummaa suklaata
tuoreen mintun lehtiä
tuoreita mansikoita

Ohje

Suklaapohja:

  1.  Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.

  2. Voitele n. ø 20–22 cm irtopohjavuoka.

  3. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen.

  4. Sekoita suklaa-voiseokseen öljy, vesi, ranskankerma ja sokerit sekä munat yksitellen.

  5. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.

  6. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa, jotta taikina ei tule sitkeäksi.

  7. Kaada valmis taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista noin 55 minuuttia.

  8. Laita vuoan päälle folio paiston loppupuolella, jottei kakku pala.

  9. Testaa kypsyys tikulla: jos taikinaa tarttuu tikkuun, paista vielä hetki. Anna jäähtyä.

 

Valkosuklaamousse:

  1.  Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.

  2. Vaahdota kerma kulhossa kevyeksi vaahdoksi.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri.

  4. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen.

  5. Sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.

 

Minttumansikat:

  1. Valmista minttumarinadi: mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja mintun oksat.

  2. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

  3. Puhdista ja viipaloi mansikat. Sekoita kulhossa mansikoiden joukkoon hienonnettu minttu ja marinadiliemi.

  4. Anna mansikoiden tekeytyä kylmässä noin 15 minuuttia.

 

Kauralastut koristeluun:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

  3. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa.

  4. Lisää kuivien aineiden joukkoon jäähtynyt voisula ja kananmuna.

  5. Nostele taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan.

  6. Paista kauralastuja uunissa noin 8 minuuttia. Alla kauralastujen ensin jäähtyä ja nosta sitten lastalla tasaiselle alustalle.

 

Vinkki! Voit tehdä kakun koristeeksi myös kaurarullia: pyöräytä vielä lämmin lastu esimerkiksi jonkin tangon tai kapean lasin ympärille ja anna jäähtyä.

 

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

  2. Kostuta alin kakkupohja kevyesti mansikoiden marinadiliemellä. Levitä päälle valkosuklaamoussea ja minttumansikoita.

  3. Kokoa kakku loppuun.

  4. Levitä loppu valkosuklaamousse ohuesti koko kakun päälle.

 

Koristelu:

  1. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja laita pursotinpussiin.

  2. Tee pursottimella kakun reunaan kaunis suklaavaluma. Pursotinpussin sijaan voit käyttää myös lusikkaa.

  3. Koristele tuoreet mansikat suklaalla, joka valumasta jää jäljelle.

  4. Kokoa kakun päälle kauniisti mansikoita ja tuoreita mintunlehtiä.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.