Someleipurimme Sannan suklaakakku korkkaa käyntiin makean kesän. Näyttävä ja herkullinen täytekakku hurmaakin syöjänsä aistit valkosuklaamoussella, minttuisilla mansikoilla ja rapeilla kauralastuilla.
Ainekset annosta
Ohje
Suklaapohja:
-
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
-
Voitele n. ø 20–22 cm irtopohjavuoka.
-
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen.
-
Sekoita suklaa-voiseokseen öljy, vesi, ranskankerma ja sokerit sekä munat yksitellen.
-
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
-
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa, jotta taikina ei tule sitkeäksi.
-
Kaada valmis taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista noin 55 minuuttia.
-
Laita vuoan päälle folio paiston loppupuolella, jottei kakku pala.
-
Testaa kypsyys tikulla: jos taikinaa tarttuu tikkuun, paista vielä hetki. Anna jäähtyä.
Valkosuklaamousse:
-
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
-
Vaahdota kerma kulhossa kevyeksi vaahdoksi.
-
Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri.
-
Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen.
-
Sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.
Minttumansikat:
-
Valmista minttumarinadi: mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja mintun oksat.
-
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
-
Puhdista ja viipaloi mansikat. Sekoita kulhossa mansikoiden joukkoon hienonnettu minttu ja marinadiliemi.
-
Anna mansikoiden tekeytyä kylmässä noin 15 minuuttia.
Kauralastut koristeluun:
-
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
-
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
-
Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
-
Lisää kuivien aineiden joukkoon jäähtynyt voisula ja kananmuna.
-
Nostele taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan.
-
Paista kauralastuja uunissa noin 8 minuuttia. Alla kauralastujen ensin jäähtyä ja nosta sitten lastalla tasaiselle alustalle.
Vinkki! Voit tehdä kakun koristeeksi myös kaurarullia: pyöräytä vielä lämmin lastu esimerkiksi jonkin tangon tai kapean lasin ympärille ja anna jäähtyä.
Kakun kokoaminen:
-
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
-
Kostuta alin kakkupohja kevyesti mansikoiden marinadiliemellä. Levitä päälle valkosuklaamoussea ja minttumansikoita.
-
Kokoa kakku loppuun.
-
Levitä loppu valkosuklaamousse ohuesti koko kakun päälle.
Koristelu:
-
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja laita pursotinpussiin.
-
Tee pursottimella kakun reunaan kaunis suklaavaluma. Pursotinpussin sijaan voit käyttää myös lusikkaa.
-
Koristele tuoreet mansikat suklaalla, joka valumasta jää jäljelle.
-
Kokoa kakun päälle kauniisti mansikoita ja tuoreita mintunlehtiä.
Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020
Kommentteja ja keskustelua