Kaurarouhe-kasvisateriaa varten kaurarouhe paahdetaan pannulla öljyssä, joukkoon lisätään pilkotut kasvikset kypsymisajan mukaan sekä neste ja mausteet. Tämän jälkeen tarvitaan vain 20 minuutin kypsennys välillä sekoitellen.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kaurarouhe, suikaloitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota näitä noin 2 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna seoksen kypsyä 10 minuuttia.
Suikaloi tai kuutioi sillä aikaa kesäkurpitsa tai parsakaali, paprika ja viikunat, lisää ne pannuun. Anna kypsyä vielä noin 10 minuuttia niin, että rouhe on kypsää. Lisää kypsymisen aikana tarvittaessa 1–2 dl vettä, mikäli se on haihtunut laakealta pannulta.
Mausta sitruunamehulla ja silppua joukkoon makusi mukaan tuoretta yrttiä.
VINKKI: Juuston ystävät voivat lisätä ruoan joukkoon esimerkiksi Yosa-kaurapalaa (vegaaninen) tai sekasyöjät voivat lisätä feta- tai vuohenjuustoa.