Kaurarouheesta valmistuu kätevästi maistuvia kaurapohjaisia ruokia.

Kaurarouhe-kasvisateriaa varten kaurarouhe paahdetaan pannulla öljyssä, joukkoon lisätään pilkotut kasvikset kypsymisajan mukaan sekä neste ja mausteet. Tämän jälkeen tarvitaan vain 20 minuutin kypsennys välillä sekoitellen.

Ainekset 3–4:lle annosta

2
rkl
rypsi- tai kauraöljyä
1
iso sipuli tai 2–3 kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
4
dl
vettä
1
rkl
kasvisfondia (tai 1 tl suolaa)
1
tl
rouhittua mustapippuria
200
g
kesäkurpitsaa tai parsakaalia
½
punainen paprika kuutioina (n. 100 g)
100
g
kuivattuja pehmeitä viikunoita
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tuoretta oreganoa
2
rkl
tuoretta minttua

Ohje

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kaurarouhe, suikaloitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota näitä noin 2 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna seoksen kypsyä 10 minuuttia.

  2. Suikaloi tai kuutioi sillä aikaa kesäkurpitsa tai parsakaali, paprika ja viikunat, lisää ne pannuun. Anna kypsyä vielä noin 10 minuuttia niin, että rouhe on kypsää. Lisää kypsymisen aikana tarvittaessa 1–2 dl vettä, mikäli se on haihtunut laakealta pannulta.

  3. Mausta sitruunamehulla ja silppua joukkoon makusi mukaan tuoretta yrttiä. 

VINKKI: Juuston ystävät voivat lisätä ruoan joukkoon esimerkiksi Yosa-kaurapalaa (vegaaninen) tai sekasyöjät voivat lisätä feta- tai vuohenjuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.