Rieska on usein unohdettu koulujen kotitaloustunnilla helpoksi tehtäväksi leivonnaiseksi. Tämä on helppo tehdä kotonakin, sillä rieska ei vaadi edes paljon raaka-aineita. Näin saat tuoretta leipää juuri silloin kun haluat.
Rieska syödään tuoreena ja juuri siksi se on niin hyvää. Vaihtelua rieskaan saat lisäämällä siihen raastetta: esim. juusto tai porkkanaraastetta.
Ainekset uunipellillinen annosta
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
-
Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.
VINKKI: Rieskareseptin taikina saa olla löysähkö eli se kaadetaan pellille. Vehnäjauhojen sitkoa ei sikäli rieskaan tarvita.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Minkäkokoinen pelti: 50cm vai by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko leipää pakastaa? by Anonymous (not verified)
In reply to Voiskos osan piimästä korvata by Anonymous (not verified)
Todella hyvät rieskat tuli! Suurkiitos reseptistä Arjalle ja kaikille suolapitoisuudesta kirjoittaneille.