Kaurahiutalerieska
![Kaurahiutalerieska](/sites/default/files/images/Kaurahiutalerieska.jpg)
Rieska on usein unohdettu koulujen kotitaloustunnilla helpoksi tehtäväksi leivonnaiseksi. Tämä on helppo tehdä kotonakin, sillä rieska ei vaadi edes paljon raaka-aineita. Näin saat tuoretta leipää juuri silloin kun haluat.
Rieska syödään tuoreena ja juuri siksi se on niin hyvää. Vaihtelua rieskaan saat lisäämällä siihen raastetta: esim. juusto tai porkkanaraastetta.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.
VINKKI: Rieskareseptin taikina saa olla löysähkö eli se kaadetaan pellille. Vehnäjauhojen sitkoa ei sikäli rieskaan tarvita.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Minkäkokoinen pelti: 50cm vai by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko leipää pakastaa? by Anonymous (not verified)
In reply to Voiskos osan piimästä korvata by Anonymous (not verified)