Valmista maukkaat ja pehmeät porkkanarieskat nopeasti tuoreeksi tarjottavaksi. Resepti käyttää valmista porkkanasosetta, mutta voit halutessasi tehdä soseen itse tai käyttää pakastesosetta. Porkkanasoseen koostumus vaikuttaa hiutaleiden määrään – mitä löysempi sose, sitä enemmän hiutaleita tarvitaan. Appelsiinimehu ja hunaja tuovat rieskoihin mukavaa makeutta, ja fenkoli tai kumina täydentävät makuelämyksen. Näillä rieskoilla täytät nopeasti kodin tuoreen leivän tuoksulla, ja ne sopivat niin arkeen kuin juhlavampiin hetkiin.

Ainekset 10-15 annosta

500
g
porkkanasosetta
½
dl
appelsiinituoremehua
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1
muna
1
rkl
fenkolia tai kuminaa

Ohje

  1. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nosta taikinasta 12 nokaretta uunipellille voidellulle leivinpaperille.
  2. Taputtele nokareet mataliksi lusikalla. Paista 250-asteisen uunin keski- tai toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. 
  3. Tarjoile appelsiinimarmeladin ja/tai juuston kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.