Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kauli osat n. 20 x 20 cm:n levyiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte tasaisesti levyille. Rullaa levyt kääretortun tapaan reunasta alkaen.
Laita patongit patonki- tai uunipellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.
Ihanaa leipää. Sopii hyvin leivottavaksi myös bostontyyliseksi leiväksi. Itse lisään aluksi myös 1 tl sokeria tai siirappia taikinaan ja annan seistä n. 5 min, niin että hiiva alkaa kuplia. Takaa hyvän kohoamisen ja lisää makua.