Ainekset 3 kpl, n. 20 cm pitkiä annosta

3
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
50
g
voita sulatettuna
2
dl
porkkanaraastetta
2
tl
rakuunaa ja/tai
n.6
valkosipulinkynttä
1-2
tl
yrttisuolaa

Ohje

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kauli osat n. 20 x 20 cm:n levyiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte tasaisesti levyille. Rullaa levyt kääretortun tapaan reunasta alkaen.
  3. Laita patongit patonki- tai uunipellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.