Syksyn kotimaiset omenat maistuvat herkullisena paistoksena, mutta paistoksen voit tarjota myös toisella tapaa. Kokeile ja ihastu! Pehmoinen kakkupohja, päällä rapea omenapaistos ja seuraksi kermavaahtoa, kaurakermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Nam!

Ainekset 8 annosta

600
g
omenoita
50
g
voita
1
tl
kanelia tai piparkakkumaustetta
½
dl
sokeria tai fariinisokeria
Pinnalle:
100
g
voita
1
dl
kookoslastuja
1
dl
fariinisokeria
Sokerikakkupohja:
2
kananmunaa
¾
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
(1
dl
omenamehua)
Lisäksi:
2
dl
vispikermaa, kuohukermaa tai kaurakermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon omenapalat, kaneli tai piparkakkumauste ja sokeri tai fariinisokeri. Anna kiehua muutama minuutti.
  3. Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
  4. Laita pannulle voi, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja fariinisokeri, kuumenna.
  5. Kaada seos omenoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
  6. Valmista kakkupohja. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  7. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  9. Laita taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  10.  Irrota kakku varovasti vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Voit halutessasi kostuttaa sitä tässä kohtaa hieman omenamehulla.
  11.  Lusikoi päälle kaura-kookosomenapaistosta ja tarjoa seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kerma- tai kauravaahtoa.

 

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.