Pullat voi leipoa vegaaniseen ruokavalioon ilman munaa ja maitoa. Käytä kookospullissa maidon tilalla kookosmaitoa ja voin tilalla kookosöljyä. Kookossokeri sopii hyvin kookospulliin, mutta pullat onnistuvat myös tavallisella sokerilla. Voit leipoa osasta pullia tavallisia pikkupullia, mikäli et halua niin paljon täytepullia. Tee täytettä tällöin vähemmän.
hienonnettuja kuivattuja karpaloita tai hedelmäpaloja
1
tl
jauhettua kardemummaa
Voiteluun ja päälle:
kookosmaitoa + kookossokeria
raesokeria
Ohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojuomaan. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää kookosöljy alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 50 cm). Levitä taikinalevyille huoneenlämpöistä kookosöljyä ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle kookossokeria, kookoshiutaleita ja hienonnettuja kuivattuja karpaloita tai hedelmäpaloja, mausta kardemummalla.
Kierrä levy tiukalle rullalle, jätä sauma alaspäin. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 3 cm:n paloiksi ja aseta palat isoihin muffinssivuokiin tai kumolleen leivinpaperille. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.
Voitele kohonneet pullat sokerilla maustetulla kookosmaidolla. Ripottele voitelun päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Kommentteja ja keskustelua