- Leivo itse leipä Myllyn Paras Hiivaleipä- ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla ja tee siitä kasvisvoileipäkakku.
- Leipä kannattaa täyttää ajoissa mehevöitymään.
- Itse tehtyä leipää pitää kostuttaa kunnolla, koska se imee kosteutta enemmän kuin kaupan ”höttöisemmät” valmisleivät.
Ainekset 2 kpl annosta
Ohje
-
Tee leipätaikina ja leivo siitä kaksi vuokaleipää pyöreisiin tai pitkulaisiin, uuninkestäviin vuokiin. Anna kohota ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Anna jäähtyä.
-
Sekoita täytettä 1 varten limemehuun pilkottu avokado, tuorejuusto, basilikasilppu, aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (valutettuna öljy pois) ja mustapippuria. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua.
-
Sekoita täytettä 2 varten tuorejuustoon murustettu fetajuusto, pilkotut oliivit ja raastettu kurkku (kuivaa se talouspaperissa) ja paprika pikkukuutioina, mausta hienonnetulla valkosipulilla. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua.
-
Leikkaa molemmat leivät neljäksi, isoksi kerrosviipaleeksi niin, että kolme väliä jää kumpaankin täytettäväksi. Pane alin leipäviipale tarjoiluastialle, kostuta se kasvisliemellä.
-
Levitä päälle 1. kerroksen täytettä paksu kerros. Tee toinen ja kolmas kerros samoin, mutta käytä täytettä nro 2, jota siis on tehtynä enemmän. Kääri voileipäkakku muovikelmuun tiiviiksi paketiksi ja nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli.
-
Sekoita kuorrutusta varten tuorejuustoa ja smetana. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kauniisti raidoittain paprikaviipalein, oliivein ja basilikanlehdin. Tutustu myös muihin voileipäkakkuresepteihin.
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Hei, kuinka monta leipäpalaa by Anonymous (not verified)