Leivo itse piimälimppu ja tee siitä lohivoileipäkakku. Jos aikaa ei riitä, voit käyttää myös valmista pitkänomaista sekaleipää. Voileipäkakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtii mehevöityä ennen tarjoilua.

Ainekset 2 kpl annosta

2
itse tehtyä piimälimppua Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoilla, Ruisjauhoilla ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla
Kostutus kahdelle leivälle:
4
dl
kalalientä (1 rkl kalafondia + 4 dl vettä)
Täyte 1 (1. ja 3. kerros) kahdelle leivälle:
4
dl
turkkilaista jogurttia
200
g
sitruunatuorejuustoa
400
g
raejuustoa
2
rkl
limemehua
1
tl
mustapippuria
400
g
lämminsavulohta
1
dl
tuoretta timjamisilppua
Täyte 2 (2. kerros) kahdelle leivälle:
250
g
piparjuurituorejuustoa
1
nippu kevätsipulinvarsia tai purjosipulia
200
g
katkarapuja (valutettuna)
2
herkkukurkkua
2
rkl
roseepippureita
Kuorrutus kahdelle leivälle:
400
g
sitruunapippurituorejuustoa
1
dl
ranskankermaa
1
lime
150
g
graavilohta
tuoretta timjamia
roseepippureita
150
g
katkarapuja (valutettuna)

Ohje

  1. Tee piimälimpputaikina ja leivo siitä kaksi vuokaleipää pitkulaisiin, uuninkestäviin vuokiin. Anna kohota ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25min. Anna jäähtyä.

  2. Täytettä 1 varten sekoita jogurtti, tuorejuusto ja raejuusto. Mausta limemehulla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon murustettu lämminsavulohi ja tuore timjamisilppu (saksi timjami hienoksi).

  3. Täytettä 2 varten sekoita tuorejuustoon pieniksi leikatut kevätsipulinvarret, valutetut katkaravut, kuutioidut herkkukurkut ja mausta seos roseepippurilla.

  4. Leikkaa molemmat leivät neljäksi, isoksi kerrosviipaleeksi niin, että kolme väliä jää kumpaankin täytettäväksi. Aseta alin leipäviipale tarjoiluastialle, kostuta se kalaliemellä. Levitä päälle paksu kerros täytettä nro 1. Tee toinen kerros samoin, mutta käytä täytettä nro 2. Kolmanteen kerrokseen käytetään kostutuksen jälkeen täytettä nro 1, jota on tehty enemmän.

  5. Kääri voileipäkakku muovikelmuun tiiviiksi paketiksi vuokaansa ja nosta se tekeytymään jääkaappiin yön yli. 

  6. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele lohivoileipäkakku kauniisti limeviipalein, graavilohiruusukkein ja timjamioksin, reunaan voit pirskotella roseepippureita ja asetille alareunaan katkarapuja.

Kokeile myös kinkkuvoileipäkakkua tai kasvisvoileipäkakkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.