Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Turvota soijarouhetta lämpimässä vedessä, mihin on sekoitettu kasvisliemipulveri ja soijakastike.
Kuullota sillä aikaa kattilassa tai pannulla öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon turvonnut soijarouhe liemineen, tomaattimurska, basilika (jos on kuivatettu, tuore vasta ihan lopuksi) ja kiehauta.
Mausta maun mukaan. Kastikkeen makua sopii pehmentämään jokin kermatuote lopuksi lisättynä kastikkeeseen, myös rasvattomampi raejuusto sopii.
Hyvä ohje. Käytin tomaattimurskan sijasta 2 pientä purkkia tomattipyreetä, johon lisäsin vielä pienen lorauksen ketsuppia. Ensimmäistä kertaa tein ja vegaani kämppäkaverinikin kehui hyväksi :)
Itse lisäsin kastikkeeseen ketsuppia (ehkä noin 2-3 rkl), jonka jälkeen kastikkeesta tuli erinomaista. Ketsuppi antaa makeutta, jota tomaatti vaatii, jotta sen maku taittuisi.