Klassinen sitruunapasta saa tässä reseptissä terveyspäivityksen täysjyväspagetilla lehtikaalilla höystäen. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, paista lehtikaalin seassa pari broilerin suikaloitua paistileikettä. Kahden sitruunan mehu ja yhden raastettu kuori voi tuntua paljolta, mutta nyt tavoitellaan supersitruunaista makua. Ohjeessa parmesaania sujahtaa pastaan sadan gramman verran. Enemmänkin voi laittaa.
Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä al dente -kypsyyteen. Valuta ja ota talteen noin 3 dl pastan keitinvettä.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä, kuivaa ja raasta kuori.
Lämmitä öljy pannulla spagetin kypsyessä. Lisää viipaloitu lehtikaali ja mausta suolalla. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes kaali alkaa notkistua, 4-5 minuuttia.
Lisää valkosipuli, raastettu sitruunan kuori ja chililastut. Sekoita ja paista minuutin ajan. Nosta pannu pois levyltä.
Yhdistä pienessä kulhossa sitruunoiden mehu, puolet parmesaanista ja pastan keitinvesi. Sekoita hyvin.
Lisää keitetty pasta ja basilika lehtikaalin sekaan pannulle. Sekoita ja laita pannu takaisin kuumalle liedelle.
Lisää spagetin sekaan pannulle sitruunamehulla ja parmesaanilla terästettyä keitinvettä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike saostuu hieman ja pasta kauttaaltaan kastikkeen peitossa.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Jaa pasta kulhoihin ja viimeistele jäljelle jääneellä parmesaanilla. Koristele sitruunaviipaleilla ja basilikalla.