Ainekset 2:lle annosta

1
rkl
rypsiöljyä
pieni tai puolikas purjo
1
sipuli
1-2
tl
sokeria
1-2
tl
balsamietikkaa
n.1
dl
kanalientä fondista tai kuutiosta
½
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvavalmistetta (5-7 % rasvaa)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1
rucolaruukku
100-150
g
tuoremozzarellajuustoa

Ohje

  1. Halkaise purjo, huuhdo se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Suikaloi tai silppua sipuli. Lorauta öljy pannuun, kuumenna hetki ja lisää purjon vaalea osa ja sipulisilppu. Kuullota pehmeiksi. Ripottele sokeri joukkoon ja anna karamellisoitua koko ajan sekoittaen. Varo ettei sokeri pala.

  2. Lisää joukkoon kanaliemi ja balsamietikka ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen purjon vihreät osat ja ruokakerma ja anna hautua edelleen noin 10 minuuttia.

  3. Keitä sillä aikaa pasta, leikkaa rucola pätkiksi ja revi mozzarella sormin paloiksi. Mausta kastike mustapippurilla, lisää joukkoon mozzarella ja rucola ja tarkista maku. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja herkuttele saman tien.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.